ARRIETA

Deze kleine kustplaats is de antithese van de badplaatsen. Geen strandstoelen, alleen strand. Geen luide muziek, alleen golven. Onder het alziend oog van het Peñas del Chache-massief, zullen enthousiaste zwemmers dol zijn op de rondje naar de oude pier en terug.

 

JAMEOS DEL AGUA

Deze prachtige grot ligt vlakbij het strand en is een niet te missen bezienswaardigheid! Je maakt wandelingen door de ondergrondse vulkanische formaties die ontstaan zijn na een uitbarsting 2000 jaar geleden. De grot is gerestaureerd en gedecoreerd door architect César Manrique. Je kan er een ondergronds meer zien en een prachtige setting met een turquoise zwembad in Jameo Grande. Spijtig genoeg is het is alleen de koning van Spanje die daar mag zwemmen.

 

LA FAMARA

Welkom op de meest gevierde surfers plek op Lanzarote! Een lang zandstrand en een kleine lagune waar je ook heerlijk kan zwemmen. Golven die ongehinderd duizenden kilometers over de Atlantische Oceaan zijn gelopen, breken hier prachtig.

Let wel op: er zijn rip-stromen dus surf alleen met ervaren gidsen.

 

LA GERIA WINE REGION

Het is als een droomlandschap wanneer je La Geria binnenkomt. Deze regio bestaat uit een zwart, vulkanisch terrein gepareerd met individuele wijnstokken. Elke wijnstok is geplant in een kegel in de aarde en beschermd door een gebogen stenen muur. Het is er gewoonweg prachtig vertoeven.

 

LA GRACIOSA

Het enige bewoonde eiland in de Chinijo-archipel. Hier kan je fantastisch snorkelen, wandelen en naar vogels kijken. La Graciosa is 25 minuten met de veerboot vanuit Orzola, of je maakt een ritje met de RIB-boot voor een adrenaline stoot.

 

LOS VOLCANES NATURAL PARK

Zoals de naam al doet vermoeden, bevat dit park veel vulkanische formaties en is het erg populair om er lange wandeltochten te maken. Het park is toegankelijk via de weg tussen Yaiza en El Golfo. U zult zien hoe de lokale bevolking erin is geslaagd om enkele delen van de zwarte aarde te bewerken. U heeft er een prachtig uitzicht op traditionele dorpen maar ook op een regio die verwoest is geweest door uitbarstingen.

 

MIRADOR DEL RIO

Mirador Del Rio biedt het beste uitzicht op het eiland La Graciosa en is ontworpen door Lanzarote visionair César Manrique. Dit kunstwerk is uitgehouwen in de top van een klif op 470m hoogte. César Manrique bouwde het uitzichtpunt en cafetaria zodanig dat je in een zo goed als onzichtbaar gebouw binnentreedt. De terrassen en het dak gaan op in de omgeving omdat ze gemaakt zijn van vulkanische gesteenten.

 

TEGUISE

Teguise is samen met Yaiza en Haria de meest idyllische stad van Lanzarote.

Op zondag kan je er naar de markt. Hou je liever van wat meer rust, dan kom je best op een ander moment. De inlandse stad dateert uit 1402, en in 1852 werd het de hoofdstad van Lanzarote. Teguise heeft een rijke geschiedenis en je zal zien dat je terechtkomt in een oude maar wel onderhouden stad. Genieten dus!

 

HARÍA

In Haria is er een kleine ambachtelijke markt in het weekend, hier kan je handgemaakte geschenken kopen en genieten van wandelingen rond de omliggende terrasheuvels. Je kan er het huis van César Manrique bezoeken of gewoon relaxen op het rustige plein met een barraquito-koffie, een lokale specialiteit.

 

TIMANFAYA NATIONAL PARK

Het park beslaat meer dan 50 km2 vulkanisch terrein en strekt zich uit van Montañas del Fuego tot aan de zee. De buitengewone rotsformaties en geulen zijn ontstaan tijdens uitbarstingen in de jaren 1730. Wonder boven wonder werd er tijdens deze actieve periode niemand gedood, maar een derde van de landbouwgrond van het eiland was verloren. Vandaag is het een maanlandschap dat je het beste kan verkennen met een erkende gids. Het natuurpark bied ook de mogelijkheid om een rondrit te doen met de bus. Ze geven je voldoende uitleg en je kan zeker enkele foto’s maken van de omgeving.