Ben je ook op zoek naar vliegtickets voor je volgende vakantie of trip in 2023? Dan willen we je helpen! Hieronder enkele handige links om goedkope vliegtickets te vinden.

Dit zijn de voornaamste luchtvaartmaatschappijen die vanuit Belgie vliegen en die je kan gebruiken om vliegtuigtickets te boeken:

Wil je alle luchtvaartmaatschappijen die vanuit Belgie (en de dichtsbijzijnde luchthavens in Nederland, Frankrijk en Duitsland) vertrekken vergelijken qua prijs en beschikbare seats, dan kan je terecht bij Skyscanner of Google flights.

 

Luchthavens in Belgie

Vanuit Belgie heb je meerdere luchthavens om te vertrekken, we geven je links naar de respectievelijke websites:

 

Luchthavens in Nederland

Kies je ervoor om vanuit Nederland te vliegen, dan heb je de keuze uit de volgende luchthavens:

 

Enkele tips:

  • Wil je weten wanneer je de goedkoopste vliegtuigtickets kan vastleggen? Bekijk dan dit artikel.
  • Ook handig: op deze pagina kan je de aankomst en vertrektijden checken van Zaventem, Oostende, Antwerpen, Charleroi en Luik, alsook die van de luchthavens in Nederland. Voor je iemand gaat ophalen of brengen aan een luchthaven, is het slim om na te kijken of de vluchten geen vertraging hebben opgelopen. Hou er ook rekening mee dat je nog eens een half uurtje moet bijtellen, tussen het moment dat het vliegtuig landt en de passagiers uit het toestel zijn en hun bagage zijn gaan ophalen.
  • Soms is het best wel interessant om na te gaan wat een upgrade kost: soms is het verschil in prijs tussen economy en business niet zo groot, maar des te aantrekkelijk, want je reis wordt hierdoor extra aangenaam!
  • Oppassen met verdoken en extra kosten: hou rekening met de kost van je bagage en eventuele priority boarding als je prijzen van vliegtickets gaat vergelijken.
  • Bekijk ook zeker eens de last minutes van Vakantiedeals, dit zijn pakketvakanties, maar soms echt wel voordelige vliegtickets (en dus een gratis hotel erbij)
  • Goed om te weten: Thomas Cook Airlines is overgenomen door Brussels Airlines, dus alle pakketvakanties van Neckermann en Thomas Cook vliegen voortaan met Brussels Airlines, waardoor je meer flexibiliteit gaat krijgen om je vluchten te kiezen als je een vliegvakantie met hen boekt. Zeker even de last minutes nakijken op scherpe prijzen, misschien dat je je overnachting er dus zeer voordelig bij krijgt?

 

Vliegtickets zoeken door te vergelijken