Als je nog nooit in een Airbnb hebt geslapen, dan stel je je zeker de vraag: Wat is Airbnb? Oorspronkelijk kon je op de website van Airbnb (https://www.airbnb.be) een slaapkamer, appartement of huis huren van een prive-persoon. Intussen is Airbnb.be een website waar je ook een groot professioneel aanbod kan bekijken voor een overnachting in een hotel, villa, woonboot, appartement of andere vormen van accomodatie.

Beste alternatieven voor vakantiehuizen, chalets en appartementen?

Dit zijn de top alternatieven voor Airbnb, waarbij je extra kwaliteitsgarantie krijgt:

Airbnb.be

 

Wat is de betekenis van Airbnb?

Airbnb werd in 2007 opgericht door Brian Chesky en Joe Gebbia in San Francisco als "Airbed en Breakfast" omdat ze toen luchtmatrassen gebruikten in plaats van echte matrassen om hun logies te slaap te leggen. Intussen is Airbnb geevolueerd naar een wereldwijde database van appartementen, huizen en andere vormen van logement. Het is beschikbaar in bijna alle plekken in de wereld.

 

Is Airbnb betrouwbaar?

In onze ervaring is Airbnb absoluut te vertrouwen. Het bedrijf is op en top professioneel. De kwaliteit van de accomodaties is sterk afhankelijk van de verhuurder. Het is daarom erg aan te raden om reviews te lezen voor je iets boekt waar je nog niet bent geweest. Elke verhuurder krijgt een score, dus hierdoor kan je een eerste selectie maken.

Het is ook belangrijk om de foto's te bekijken. Foto's die met een groothoeklens gemaakt worden, worden vaak gemaakt om de kamers groter te doen lijken dan ze eigenlijk zijn. Foto's van zwembaden die net boven het waterniveau worden genomen, worden met dezelfde opzet genomen. Trap er dus niet in.

 

Beste alternatieven voor hotels met echte reviews

Wil je een hotel, appartement of vakantiehuis checken voor reviews, dan zijn dit de beste bronnen:

Je kan eventueel ook nog terecht bij Tripadvisor, maar daar heb je wel geen garantie over de reviews.

 

Beste alternatieven voor vakantiewoningen en vakantieparken

Ook vakantieparken bieden tegenwoordig vakantiehuizen, bungalows en andere verhuurformules aan voor je vakantie. Dit zijn de voornaamste spelers:

 

Aanbiedingen, last minutes en deals

Airbnb wil dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van hun community. Daardoor bieden ze een speciale actie aan waarmee je kunt proeven van het beste van dit internationale verhuurplatform. Wil je zelf voordelen genieten? Dan kan je een tegoed sturen naar vrienden. Zij ontvangen van een doorverwijslink naar het tegoed dat automatisch wordt toegepast op hun eerste reservering bij Airbnb. Wanneer je vriend zijn of haar eerste in aanmerking komende reservering heeft voltooid, verdien je tegoed voor je eigen Airbnb-reserveringen. Nadat jouw vriend heeft uitgecheckt op zijn accommodatie, verschijnt het bedrag automatisch op de betaalpagina van jouw volgende reservering. Via dit systeem kan je op twee manieren een reistegoed verdienen. Je verdient een tegoed als je vriend een reservering voltooit als huurder, maar ook als verhuurder.

Airbnb

Praktische informatie over Airbnb en Airbnb.be

Airbnb staat altijd voor je klaar en die belofte zetten ze maar al te graag om in concrete daden! Het internationale en behulpzame team staat 24/7 voor je klaar en helpt je met omboekingen, restituties, terugbetalingen en verzekeringen voor woningen en ervaringen. Zit je met een vraag of heb je iets nodig? Neem dan gerust contact op. Dat kan makkelijk via je profiel op de website. Heb je een algemene vraag? Dan vind je het antwoord wellicht tussen de meest gestelde vragen in het Hulpcentrum. Je komt er alles te weten over het vinden van een ruimte om te huren, hoe je het best reserveert of hoe je betaling precies verloopt. Heb je een specifieke vraag over een bepaalde accommodatie? Neem dan gerust contact op met de verhuurder. Hij/zij is het best geplaatst om jouw vragen te beantwoorden.

Link: https://www.airbnb.be/