Als je nog nooit in een Airbnb hebt geslapen, dan stel je je zeker de vraag: Wat is Airbnb? Oorspronkelijk kon je op de website van Airbnb (https://www.airbnb.be) een slaapkamer, appartement of huis huren van een prive-persoon. Intussen is Airbnb.be een website waar je ook een groot professioneel aanbod kan bekijken voor een overnachting in een hotel, villa, woonboot, appartement of andere vormen van accomodatie.

Airbnb.be

 

Wat is de betekenis van Airbnb?

Airbnb werd in 2007 opgericht door Brian Chesky en Joe Gebbia in San Francisco als "Airbed en Breakfast" omdat ze toen luchtmatrassen gebruikten in plaats van echte matrassen om hun logies te slaap te leggen. Intussen is Airbnb geevolueerd naar een wereldwijde database van appartementen, huizen en andere vormen van logement. Het is beschikbaar in bijna alle plekken in de wereld.

 

Is Airbnb betrouwbaar?

In onze ervaring is Airbnb absoluut te vertrouwen. Het bedrijf is op en top professioneel. De kwaliteit van de accomodaties is sterk afhankelijk van de verhuurder. Het is daarom erg aan te raden om reviews te lezen voor je iets boekt waar je nog niet bent geweest. Elke verhuurder krijgt een score, dus hierdoor kan je een eerste selectie maken.

Het is ook belangrijk om de foto's te bekijken. Foto's die met een groothoeklens gemaakt worden, worden vaak gemaakt om de kamers groter te doen lijken dan ze eigenlijk zijn. Foto's van zwembaden die net boven het waterniveau worden genomen, worden met dezelfde opzet genomen. Trap er dus niet in.