Ben je op zoek naar informatie over de paasvakantie van 2022, dan zit je hier goed!

Wanneer valt de paasvakantie in 2022?

De paasvakantie van 2022 loopt officieel van maandag 4 april 2022 tem zondag 17 april 2022 (+18 april 2022 is paasmaandag!). Met andere woorden, je hebt dus 17 dagen verlof: van zaterdag 2 april 2022 tem maandag 18 april 2022!

Populaire vakantiebestemmingen voor het paasverlof

Afhankelijk of de paasvakantie vroeg of laat valt, heb je tal van mogelijkheden om op vakantie te gaan. In principe kan je kiezen om ofwel de sneeuw op te zoeken, een citytrip te plannen of naar de zon te trekken.

Naar de zon

Dit zijn de populairste zonbestemmingen voor deze verlofperiode:

 

paasvakantie naar de zon

 

Naar de sneeuw

Wie naar de sneeuw wil, kan dat nog steeds tijdens de paasvakantie. Het skiseizoen loopt naar zijn einde toe, maar toch kan je op de meeste plaatsen nog gaan skien, snowboarden of langlaufen. Dit zijn de populairste ski-bestemmingen:

paasvakantie in de sneeuw

 

Een citytrip?

Iedereen wil wel nog eens weg, liefst met mooi weer. Dat is de perfecte setting om een citytrip te doen. Dit zijn de populairste:

  • Parijs
  • Barcelona
  • Madrid
  • Sevilla
  • Rome
  • Venetie
  • Berlijn
  • Londen

 

Oorsprong van de paasvakantie

Pasen is historisch gezien een van de belangrijkste momenten van het jaar geweest, zeker door de populariteit van de Christelijke geloof in West-Europa. Dat is namelijk het moment dat Jezus is verrezen uit de dood, na de kruisiging. Pasen wordt steeds op een zondag gevierd met dan paasmaandag als volgende dag, wat ook een officiele verlofdag is in Belgie.

In de moderne cultuur is pasen echter ook een volksfeest geworden en dan in het bijzonder voor de jongeren. Het geloof in de paasklokken die kinderen chocolade eieren brachten, wordt nog steeds in veel families gevierd. Een van de leukste momenten is wanneer de kinderen eieren mogen gaan zoeken die her en der verstopt zitten in huis of in de tuin.

 

Andere schoolvakanties?