Ben je op zoek naar het aanbod en de promoties van Thomas Cook Belgie (Thomascook.be)? Dan kan je hier terecht:

Officiele website: https://www.thomascook.com/nl-be/

Thomas Cook Belgie - Thomascook.be

Zoek je de beste alternatieven voor jouw vakantie voor 2023? We zochten het voor jou uit, dit zijn ze:

Thomas Cook is intussen terug opgestart in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland. Het bedrijf is nu een OTA (Online Travel Agent) en verkoopt reizen uitsluitend via het internet, via Thomascook.com. In Belgie is het merk nu ook aanwezig, je kan hotels en vliegvakanties boeken via deze website.

Terug op reis met Thomas Cook Belgie?

Over Thomas Cook Belgie en Thomascook.be

Thomas Cook organiseerde in 1841 zijn eerste reis, een treinreis tussen steden in het Verenigd Koninkrijk. Stelselmatig werden er meer soorten reizen georganiseerd, eerst binnen Europa en later ook vliegvakanties. 

In Belgie had Thomas Cook een honderdtal reisbureau's onder het merk Neckermann en werden er reizen onder het merk Thomas Cook verkocht door honderden onafhankelijke reisbureau's die hiervoor een commissie in ruil kregen. TUI was de grote concurrent van Thomas Cook in Belgie, samen hadden ze een marktaandeel van 80% van de georganiseerde reismarkt.

In oktober 2019 werd Thomas Cook Belgie failliet verklaard door de rechtbank. Dit doordat een noodzakelijke financiering niet tijdig werd rond gekregen van Thomas Cook Plc in het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk heeft de Spaanse groep Wamos een aantal reisbureau's van Neckermann overgenomen, maar Thomas Cook zelf kon niet gered worden.

Eind 2019 kwam er dus abrupt een einde aan het verhaal: ondanks de aanwezigheid van een Chinese investeerder, Fosun, die honderden miljoenen ging bij investeren, ging het fout. Enkele banken wilden grotere garanties, wat uiteindelijk een brug te ver leek te zijn. Thomas Cook werd failliet verklaard, ondanks het feit dat het bedrijf in Belgie winstgevend was.

Intussen is Thomas Cook terug opgestart met vers kapitaal van Fosun (die ook eigenaar is van Club Med) en is ook in Belgie actief.

Thomas Cook verkoopt in Belgie:

  • Vliegvakanties
  • Autovakanties
  • Citytrips
  • Skivakanties
  • Cruises
  • Huwelijksreizen
  • Vliegtickets

Daarnaast had de onderneming ook tot 2017 een eigen luchtvaartmaatschappij, namelijk Thomas Cook Airlines. Deze werd in 2017 verkocht aan Brussels Airlines (deel van Lufthansa), waarna de touroperator Thomas Cook Brussels Airlines gebruikte om vluchten in te leggen voor zijn pakketreizen.

 

Officiele gegevens:

Thomas Cook Europe BV

Mr D.U. Stikkerstraat 10, Arnhem (Nederland)

BTW nummer: NL863347459B01

Website: https://www.thomascook.be