Heb jij al eens aan een cruise gedacht als volgende vakantie?

Je bent zeker niet alleen, want cruisevakanties worden steeds populairder. Cruises bieden zo’n gevarieerd en divers aanbod dat ze evenveel en zelfs meer te bieden hebben dan vlieg- en autovakanties. 

Al eeuwenlang varen cruiseschepen uit om passagiers de reis van hun leven te bezorgen. Steeds meer mensen kiezen voor een all-inclusive cruise die hen naar de mooiste plekken ter wereld brengt, zonder dat ze zelf hoeven in te staan voor de organisatie en planning. Dat is meteen ook dé verklaring van het grote succes. 

 

cruises zijn steeds populairder

 

Een cruise is voor iedereen

Je bepaalt naar eigen smaak en wens hoe jouw vakantie op zee wordt ingevuld. De opties zijn ontzettend uitgebreid waardoor je beslist een cruise vindt die aan al je verwachtingen voldoet. De schepen beschikken over alle luxe die je nodig hebt. Denk daarbij niet alleen aan restaurants, bars en winkels, maar ook aan sportterreinen, wellnesscentra, gamecomputers, bibliotheken, theaters, bowlingbanen, enzovoort.

Een cruiseschip is je thuishaven doorheen je volledige reis, waar je in alle comfort van je vakantie geniet. Bovendien hoef je niet zelf in te staan voor het transport naar de verschillende bestemmingen, en komt het avontuur naar jou toe! Koffers in- en uitpakken en verplaatsen van de ene verblijfplaats naar de andere is niet meer nodig, je neemt je hotel gewoon overal mee naartoe.

 

 

Promoties en deals 

Er zijn verschillende manieren om een cruisereis te boeken aan een voordelig tarief of met een mooie korting. De meeste maatschappijen bieden doorheen het jaar promoties aan. Breng daarom regelmatig een bezoek aan hun website of schrijf je in op de nieuwsbrief, en kom zo als eerste te weten welke acties en promoties plaatsvinden.

Maar dat is niet alles. Net zoals bij vliegreizen loont het om ruim op voorhand te boeken - de zogenoemde vroegboekkorting. Ook door pas enkele weken op voorhand te boeken kan je aanzienlijk besparen op je reis, aangezien er vaak last-minutes worden aangeboden aan een lagere prijs. 

Nog een tip: boek een pakketreis bij je cruisemaatschappij naar keuze. Hierin zitten zowel je verblijf als je vliegtickets van en naar de vertrekhaven inbegrepen, wat meestal goedkoper uitkomt dan wanneer je beide apart aankoopt. 

Tot slot: ben je van plan om tijdens je cruise ook enkele excursies aan land te maken, en wil je de organisatie en planning hiervan niet voor eigen rekening nemen? Boek dan op voorhand de excursies die je aanspreken via de website van de cruisemaatschappij, en wees zo niet alleen verzekerd van je plekje maar bespaar meteen ook enkele tientallen euro’s uit.

 

 

Lekker op zonvakantie op een cruise?

Soorten cruises 

Cruises zijn er in alle vormen en uitvoeringen. Naast de algemene cruisevakanties, kan je ook kiezen uit diverse thema’s en type cruises.

Themacruises zijn volledig opgebouwd rond een specifiek thema, en zijn in het bijzonder geschikt wanneer je je reis wilt koppelen aan je passie en/of interesse. We sommen enkele voor je op:

 • Culinaire cruise

 • Kerst -en nieuwjaars cruise

 • Muziek cruise

 • Sport cruise

 • Avontuurlijke cruise

 

Er bestaan tal van cruisetypes die zich richten op een vastgelegd doelpubliek, waaronder:

 • Adults-only cruise

 • Single cruise

 • Huwelijksreis cruise

 • Cruise in de schoolvakanties

 • Cruise met kinderen

 • Budgetvriendelijke cruise

 • Cruise voor senioren

 

Dit is slechts een greep uit het assortiment. Raadpleeg het aanbod van de diverse cruisemaatschappijen om te ontdekken welke soorten cruises zij specifiek aanbieden.

 

Welke cruisemaatschappijen zijn actief in België?

MSC Cruises

MSC Cruises

 

MSC Cruises is een van de grootste rederijen operatief op de cruisemarkt. Hun schepen varen uit over de hele wereld en zijn van een kwalitatief hoog niveau. MSC Cruises staat bekend om een indrukwekkende vloot, een ruim aanbod aan excursies op het land en een voortreffelijke service.

 

 

Costa Cruises

Costa Cruises 

Costa Cruises is een Italiaanse rederij die deel uitmaakt van Costa Crociere. Het is de grootste cruisemaatschappij van Europa. Hun cruises zijn voor iedereen en voor elke gelegenheid. Van een wereldreis tot een familievakantie of een intieme huwelijksreis; Costa Cruises biedt het aan.

 

 

Holland America Line Holland America Line Cruises

Deze cruisemaatschappij werd opgericht in Rotterdam en is uitgegroeid tot een wereldwijde speler gevestigd in Amerika, vandaar ook de naam. Het is een van de langst bestaande rederijen die cruises aanbieden over de hele wereld.

 

 

Seabourn CruisesSeabourn Cruises

Seabourn is een Amerikaanse cruisemaatschappij die bekendstaat om zijn luxe-cruises. Hun schepen beschikken over diverse suites en comfortabel uitgeruste kamers. Je vaart met hen de wereld rond terwijl je geniet van een luxueus verblijf op een van hun moderne schepen.

 

 

Celebrity Cruises Celebrity Cruises

Celebrity Cruises is een Griekse maatschappij die je makkelijk herkent door de grote letter ‘X’ die op de schouw van ieder schip pronkt. Vandaag de dag is het bedrijf gevestigd in Amerika, en voeren ze cruises uit van Europa tot Australië. Het is een van de goedkoopste cruisemaatschappijen op de markt.

 

 

Norwegian Cruise Line Norwegian Cruise Line

Deze van oorsprong Noorse rederij biedt een breed aanbod aan bestemmingen aan, met enkele unieke bestemmingen waaronder Alaska, Scandinavië en Hawaï. Hun Bermuda-cruise is verkozen tot beste cruisereis naar het gebied, terwijl hun Weekend-cruise bekroond werd tot beste korte duur-cruise. 

 

 

Cunard CruisesCunard Cruises

Cunard is een Brits-Amerikaanse rederij opgericht in 1840, wat hen een van de oudste maatschappijen ter wereld maakt. Ze staan bekend om hun prestigieuze schepen, met klinkende namen als Queen Elizabeth en Queen Mary. Cunard bevindt zich in het luxesegment.

 

 

Royal Caribbean CruisesRoyal Caribbean Cruises

Dit Amerikaanse cruisebedrijf beschikt over een zeer uitgebreide vloot. Hun schepen zijn van alle comfort en animatie voorzien, met heuse waterparken inclusief glijbanen als showstoppers. Een avontuur op zich! Er zijn interessante formules voor zowel volwassenen als gezinnen met kinderen.
 

 

P&O Cruises P&O Cruises

P&O Cruises is een Britse maatschappij die zich voornamelijk richt op cruises naar Europese en Caribische bestemmingen. Denk hierbij aan Spanje, Italië, Griekenland, de Canarische eilanden, Scandinavië en het Caribisch gebied. Hun aanbod is uitgebreid, met onder meer diverse themacruises, korte cruises, adults-only cruises en cruises voor solo-reizigers.

 

 

Alle voordelen van een cruisevakantie op een rij Cruises als alternatief voor pakketvakkanties

Kies jij binnenkort voor een vakantie op zee? Wij geven je hieronder alvast een beknopt overzicht van alle voordelen die een cruise met zich meebrengt: 

 

 • Grote waaier aan bestemmingen binnen een en dezelfde reis

 • Elke dag wakker worden op een andere plaats, in je vertrouwde verblijf

 • Prachtige uitzichten vanaf het schip, inclusief schitterende zonsopgangen en -ondergangen

 • Het beste van de zee en van het land

 • All-inclusive vakantie vieren

 • Voor iedereen: van solo-reizigers tot families

 • Grote variatie aan entertainment en activiteiten

 • Sociale connecties: je ontmoet heel wat mensen en sluit nieuwe vriendschappen

 

Heb je zelf zin gekregen om een cruise te boeken?

Hier vind je een overzicht van alle cruisemaatschappijen en de cruises die ze aanbieden. Door te boeken via een erkende reisorganisatie zoals Sunweb, ben je gegarandeerd van een professionele aanpak, een persoonlijke klantenservice en hulp op maat bij mogelijke vragen of problemen. 

 

Bekijk hier wat een cruise-vakantie inhoudt: