Egypte sfinx

Wat moet je doen voor een visum voor Egypte?

Vraag een visum aan voor je zonvakantie in Egypte

Heb je een zonvakantie naar Egypte geboekt tijdens de kerstvakantie? Egypte kent een visumplicht voor de meeste reizigers, inclusief Belgische paspoorthouders. Vraag dus voorafgaand aan de reis een visum aan. Dit visum kan eenvoudig online worden aangevraagd en wordt dan via een e-mail opgestuurd. Zo kun je zonder zorgen op vakantie.

 

Welk visum moet je aanvragen?

Bijna alle reizigers die naar Egypte reizen, moeten in bezit zijn van een geldig paspoort dat nog minsten 6 maanden geldig is bij aankomst in Egypte en een geldig visum. Voor Egypte zijn er veel verschillende visa die je kunt aanvragen, maar voor een toeristische reis voldoet een toeristenvisum. Dit elektronische visum kent twee variaties. Een visum voor single-entry en een visum voor multiple-entry. Met de eerste variant mag je één keer het land inreizen. Met de tweede variant mag je meerdere malen Egypte in en uit reizen. Dat is bijvoorbeeld handig als je een cruise maakt of vaker op vakantie naar Egypte gaat. Visum aanvragen voor Egypte

Het e-visum kun je gemakkelijk online aanvragen vanuit huis achter de computer of op je telefoon. Het invullen van het aanvraagformulier duurt nog geen 10 minuten en je ontvangt het visum doorgaans binnen een week opgestuurd via de mail. 

 

Geldigheid van het visum

Afhankelijk van het welke variant van het visum je hebt aangevraagd, gelden er andere geldigheidstermijnen. Het single-entry visum is 90 dagen geldig en het multiple-entry visum is 180 dagen geldig. Binnen dit termijn mag je, ongeacht welk visum je hebt aangevraagd, maximaal 30 dagen in Egypte verblijven. Dit betekent dat je binnen een periode van 90 of 180 dagen, 30 dagen de tijd hebt om het land in te reizen en weer te vertrekken. Met de multiple-entry variant kun je echter vaker terugkomen met hetzelfde visum binnen de 180 dagen. Het laatste vertrek uit Egypte moet binnen de geldigheidstermijn vallen.

 

Overige voorwaarden

Naast het bezitten van een geldig paspoort en visum om Egypte binnen te mogen, zijn er nog enkele andere voorwaarden waar je aan moet voldoen. Bij aankomst kan de immigratie agent naar een reisplanning vragen. Die moet je van tevoren hebben samengesteld en moet de boekingsbevestigingen van de overnachtingen die je zult maken tijdens uw reis bevatten. Er kan ook naar de tickets worden gevraagd van de terugvlucht of vlucht uit Egypte. Het is handig om deze documenten bij de hand te hebben bij aankomst.

Als je niet in een hotel of een resort overnacht, maar bij familie of vrienden verblijft, moet je een uitnodigingsbrief kunnen laten zien van een familielid of vriend(in) die bevestigt dat je bij hen zult overnachten. Dit kan een eenvoudige brief zijn die alle namen bevat van je reisgezelschap, de naam van de persoon bij wie je verblijft en het adres van deze persoon. De uitnodigingsbrief zal dan functioneren als boekingsbevestiging.

 

Egypte visum aanvraag doen

Goed voorbereid op reis

Als je de vliegtickets geboekt hebt en het visum hebt aangevraagd, kun je met een gerust hart op reis. Als je lastminute met een vakantiedeal naar Egypte reist, is er ook nog een mogelijkheid om bij aankomst in het vliegveld een visum aan te vragen, maar dat wordt niet aangeraden, zeker niet als er met kinderen wordt gereisd. Vaak moet je in een lange rij staan en moet je contant geld meenemen. Met een visum al op zak, kun je meteen doorlopen en weet je bijna al zeker dat je het juiste toeristenvisum hebt.