Duiken in Egypte

Ultieme duikbestemming: Egypte

Het duikersparadijs Egypte ligt op slechts 5 uur vliegen van Nederland. Er zijn verschillende kustplaatsen aan de Rode Zee die zich perfect lenen voor een duikvakantie. Voor een reis naar Egypte moet wel een visum aangevraagd worden. Hier leest u waar u rekening mee moet houden.

 

Ontdek de fascinerende onderwaterwereld van Egypte

Het land van de farao’s staat ook wel bekend als walhalla voor duikers. Er zijn talloze locaties in Egypte waar gedoken kan worden, zowel in de Rode Zee als in de Golf van Akaba. Populaire duikspots aan de Rode Zee zijn Hurghada, El Gouna, Marsa Alam en Sharm-el-Sheikh. Dahab en Nuweiba zijn de bekendste duiklocaties aan de Golf van Akaba. Omdat in Egypte het hele jaar door de zon schijnt en er maar een beperkte stroming is, is de Rode Zee een van de helderste zeeën ter wereld, waardoor duikers een fantastisch zicht op de koraalriffen hebben.

 

De populairste duiklocaties aan de Rode Zee 

Een van de meest geliefde duiklocaties in Egypte is Hurghada, waar zich meer dan 40 geregistreerde duikcentra bevinden. In de Rode Zee bij Hurghada zijn onder andere schildpadden, manta’s en roggen te spotten. De duikspots bij Hurghada zijn zowel geschikt voor beginnende als voor gevorderde duikers. Andere duikspots in de buurt van Hurghada zijn Safaga (Soma Bay) en El Gouna, waar verschillende scheepswrakken te vinden zijn. Marsa Alam is een iets minder toeristische locatie aan de Rode Zee, waar haaien, schildpadden, zeekoeien en dolfijnen gespot kunnen worden. Het beroemde koraalrif Elphinstone is met een dagtocht vanuit Marsa Alam te bereiken.

 

Voor veel reizigers is de mooiste duikplek van Egypte Sharm el Sheikh. Er zijn meer dan 220 soorten koraal en meer dan 1.000 soorten vissen te zien. Het gebied is erg toeristisch en kan daarom zeer druk zijn. Een wat rustigere duiklocatie in het noorden van Egypte is Dahab, gelegen aan de Golf van Akaba, noordelijk van de Rode Zee. Duikspots zijn vanuit Dahab met de boot, maar ook met de kameel te bereiken. 

 

Visum Egypte voor vertrek aanvragen

Het visum voor Egypte kan al voor vertrek online aangevraagd worden. Op die manier kunt u al voor uw vakantie alle benodigde reisdocumenten regelen en hoeft u zich tijdens de reis geen zorgen meer over te maken. U vraagt het visum eenvoudig aan met een digitaal aanvraagformulier. In het formulier vult u enkele gegevens over uw geplande reis, over eventuele vorige reizen naar Egypte en over uw verblijfplaats in Egypte in. Daarnaast dient u uw contact- en paspoortgegevens in te vullen. Na het voldoen van de kosten van het visum levert u een scan of foto van uw paspoort aan. Dit gaat eveneens eenvoudig en veilig online. 

 

Als alle gegevens en documenten in goede orde zijn ontvangen wordt de aanvraag in behandeling genomen. Gemiddeld worden aanvragen al na een week goedgekeurd. Heeft u spontaan en op korte termijn een duikreis gepland of bent u vergeten uw visum Egypte aan te vragen, dan kunt u een spoedaanvraag indienen. In dat geval ontvangt u gemiddeld na 2 tot 5 werkdagen uw visum per e-mail. U hoeft het visum dan alleen nog uit te printen en mee te nemen op reis. Bij aankomst op het vliegveld hoeft u dan niet naar een aparte balie voor het visum, maar u kunt direct met uw visum door naar de paspoortcontrole.