Top 10 tips om met minder stress en meer cash op vakantie te gaan

1. Vermijd reizen op piek momenten

Naast het feit dat reizen dan zoveel duurder is, is het ook drukker en levert dit stress op. Als het even kan, probeer een dag vroeger of later te reizen, dat scheelt al een hele hoop stress en geld. Vooral rond de schoolvakanties kan dit echt helpen.

 

2. Boek vroeg

Vroege boekers krijgen de beste kortingen. Voor de zomervakanties, worden er grote vroegboekkortingen wegggeven in de maanden januari en februari. Voor wintervakanties, kan je vroegboekacties krijgen in september en oktober. Vroegboekkortingen kunnen soms oplopen tot 30% en zijn dus echt aan te raden! Naast het prijsvoordeel, heb je ook de ruimste keuze aan hotels en aan kamertypes!

 

3. Boek laat

Als je het aan kan, boek een week voor vertrek. Zeker in de maanden augustus en september, kan je een groot aanbod last minutes vinden. De prijzen zijn dan ook steevast een stuk lager. Het enige nadeel is dat je niet zeker bent om jouw favoriete hotel te kunnen boeken, of het type kamer dat je wenst. Ook op andere momenten op het jaar, zal je steeds last minutes terugvinden. Op https://www.vakantiedeals.be/last-minutes vind je last minutes met vertrek binnen de 3 maanden, de meest courante touroperatoren samen.

 

4. Vergelijk. Vergelijk. Vergelijk.

Een van de beste manieren om geld te besparen, is reizen en vakanties te vergelijken. We hebben met Vakantiedeals.be testen gedaan en verschillen gevonden tot wel -40% voor eenzelfde hotel, eenzelfde kamer en eenzelfde periode. Het is niet zo dat een bepaalde touroperator steeds goedkoper is dan de andere, maar door te vergelijken kan je soms een pak besparen!

 

5. Ken je luchthavens

Bij de meeste grote luchthavens, zijn er bijna steeds regionale of kleinere luchthavens in een straal van 50-100km. Wereldsteden hebben vaak meerder luchthavens. Vooral lagekost maatschappijen zoals RyanAir, Easyjet en Vueling vliegen op kleinere luchthavens. Deze zijn vaak goedkoper dan de grote luchthavens. Als je vliegt op een andere luchthaven, bekijk ook op voorhand de trein-of bus connecties naar je hotel of appartement. Zoek naar de beste vliegtickets op onze vliegtickets pagina.

 

6. Pak je bagage met verstand

Een valies inpakken is een kunst op zich. Veel mensen nemen teveel mee op vakantie, vooral kledij die ze niet gaan dragen. Vermijd teveel kledij. Een van de beste manieren om kledij te pakken, is het op te rollen. Zo vermijd je grote kreuken en kan je ze makkelijker stapelen. Vloeistoffen neem je best mee in een gesloten plastic zakje, dat voorkomt ongelukken.

 

7. Weeg je bagage op voorhand

Voor je vertrekt, weeg je bagage. Elke luchtvaartmaatschappij heeft andere regels over hoeveel kg je mee mag nemen, check dit op je check-in papieren. Bij overgewicht moet vaak veel bijbetaald worden, dus dat valt zeker af te raden.

 

8. Reis vroeg of laat in de dag

Bij het boeken van je vlucht of trein, is het voordeliger om te reizen vroeg of laat op de dag. Dat kan je al snel weer wat besparen. Ook is het vaak minder druk, wat het aangenamer maakt om te reizen.

 

9. Overweeg pakketvakanties

Er wordt soms gezegd dat zelf je vakantie samenstellen goedkoper is, maar dat klopt niet altijd. Touroperatoren beheren hun aanbod actief, dus komt het vaak voor dat ze toch goedkoper zijn. Vooral de vlucht is hierin bepalend. Thomas Cook, Jetair en Corendon hebben hun eigen vliegtuigen en dat kan al snel een pak goedkoper zijn dan een lijnvlucht. Bovendien mag je niet vergeten dat door een pakketvakantie te boeken, je ook goed beschermd bent eenmaal ter plaatse, bij een foute boeking  van het hotel of als er iets anders fout gaat. Een touroperator heeft meestal iemand ter plaatse die je kan helpen. No stress.

 

10. Vertrek op tijd

Een van de grote stressfactoren bij reizen is doordat veel mensen te laat vertrekken naar de luchthaven. Ineens is het file, zijn ze op het laatste moment nog iets vergeten, of - in de drukke periodes - is het lang wachten aan de check-in of douane. Vertrek op tijd en zorg dat je wat marge hebt, voor het geval er iets gebeurd. Je hebt vaak lang uitgekeken naar die vakantie, laat ze al beginnen van zodra je de deur achter je toedoet.

 

Doe jezelf een groot plezier en volg enkele van bovenstaande tips: geniet des te meer van je vakantie!