Winterzon bestemmingen lonken

Slecht einde van zomer doet vraag naar last minutes en winterzon vakanties sterk stijgen

Aalst, 15 september 2017 – De zomer zit er weldra op, maar het herfstgevoel is er al! Voor heel wat Belgen is de zomer in mineur geëindigd: regen, ondermaatse temperaturen en de zon die het laat afweten. En dat blijkt ook uit het zoekgedrag van de Belg naar zonnige vakanties voor de eerstvolgende schoolvakantie. Zo noteerde reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be maar liefst 32% meer zoekopdrachten voor bestemmingen als Tenerife, Gran Canaria en Egypte, hoofdzakelijk voor de komende herfstvakantie. Mensen hebben dus duidelijk de intentie om nog een weekje zon mee te pikken alvorens de winter eraan komt.

 

Koud en nat, dat zullen de mensen onthouden van de maanden augustus en september. Op een enkel weekend na was het weer de grote spelbreker deze zomer.

“Vanaf midden augustus begonnen de mensen in te zien dat het geen nut meer had om te wachten op beter weer in Belgie en zijn ze beginnen zoeken naar zonvakanties. In het begin van de maand waren dat vooral nog last minutes, maar de laatste weken zien we een serieuze toename op winterzon vakanties”, zegt Jurgen De Vos, oprichter van Vakantiedeals.be. “In de laatste 30 dagen ontvingen we 32% meer bezoekers op onze last minute pagina’s. Bestemmingen als Tenerife, Gran Canaria, Egypte, Tunesie en Kaapverdie deden het opmerkelijk goed.

 

Bestemming Verschil in percentage (gemeten in pageviews)
Kaapverdie +23.1%
Tenerife +12.6%
Egypte +11.9%
Tunesie +10.6%
Gran Canaria +8.7%
Lanzarote +7.9%
Ibiza +6.3%
Costa del Sol +6.3%
Mallorca +5.1%
Turkije +3.7%
Dubai +2.6%
Dominicaanse Republiek -81.2%
Cuba -72.3%
Jamaica -63.8%
Florida -52.1%

(data gemeten tussen 15/8/2017 en 14/9/2017 tov dezelfde periode in 2016)

 

Orkanen spelbrekers voor Dominicaanse Republiek en Cuba

Zowel orkaan Harvey, maar zeker de immense orkaan Irma, heeft de Caraïben parten gespeeld. De verwoestende kracht van de orkaan heeft voor heel wat schade gezorgd, waardoor enkele touroperators voorlopig niet vliegen op Cuba. De schrik zit er voorlopig nog goed in, want in de laatste weken in de vraag naar reizen in de Caraïben fors gedaald (-81% voor de Dominicaanse Republiek, -70% voor Cuba).

 

Opportuniteit voor koopjesjagers?

Daar waar Cuba druk bezig is om herstellingen te doen, is de Dominicaanse Republiek grotendeels ontsnapt aan het geweld van orkaan Irma. Alle resorts zijn gewoon open en er zijn vanuit Belgie meerdere vluchten  per week naar het eiland. Je kan er dan ook prachtige last minute deals vinden: 1 week in een vijfsterren hotel, met vluchten en all inclusive, voor 750€ pp, een ongeziene korting van -50% tov de normale prijs!

(zie https://www.vakantiedeals.be/last-minutes/dominicaanse-republiek)

 

Egypte doet het opnieuw goed

Op basis van het zoekgedrag op Vakantiedeals.be beloven volgende bestemmingen alvast hoog te scoren komende herfst en winter: de Canarische Eilanden – Tenerife en Gran Canaria op kop – Egypte en Kaapverdie.

 

Tot 400€ korting voor vroege boekers voor de winter(zon)

Ook de touroperators deden hun best om de mensen te hulp te komen: kortingen tot 400€ op winter(zon) vakanties en gratis luchthavenvervoer zijn momenteel de voornaamste wapens die men inzet om de reislustigen te overtuigen.

(zie https://www.vakantiedeals.be/vroegboekkortingen-winter)