Blue Lagoon Cyprus

Op reis in september - 6 verrassende vakantiebestemmingen

September is de ideale maand om op reis te gaan. Je vermijdt de drukte van het hoogseizoen en geniet nog steeds van heerlijk zomerse temperaturen. Bovendien liggen de prijzen van hotels vaak een stuk lager dan in juli en augustus, waardoor je extra voordelig op reis gaat. Hieronder vind je een overzicht van de fijnste vakantiebestemmingen voor een geslaagde trip in september.

 

De Algarve

De zuidkust van Portugal is een geweldige bestemming om in september te bezoeken. De temperaturen schommelen rond de 23 graden en het water is aangenaam warm. De regio telt talloze stranden, verscholen tussen de kenmerkende roodbruine rotsen. We raden aan om een wagen te huren; zo heb je alle vrijheid en kies je zelf welke plaatsen je wilt verkennen. Deze bestemming is ideaal als roadtrip, gezien de relatief korte afstanden tussen de verschillende steden en de prachtige uitzichten onderweg. Uiteraard kan je ook kiezen voor een vaste verblijfplaats, en van daaruit korte tripjes plannen naar bezienswaardigheden in de buurt.
 

 

Cyprus

Als het aankomt op mooi weer is Cyprus een van de absolute top bestemmingen voor september. De temperaturen starten vanaf 25 graden en kunnen oplopen tot wel 32 graden. Aan verkoeling geen gebrek overigens: Cyprus is een eiland, wat betekent dat het rondom bezaaid ligt met stranden. Het land beschikt bovendien over een rijke cultuur, dus ook op historisch vlak kan je hier je hart ophalen.

 

Egypte

Egypte is een bestemming waar het in september beter vertoeven is dan in de zomermaanden. De reden? Het klimaat. Het land kent een warm woestijnklimaat met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden en meer. Vanaf september koelt het langzaam af, waardoor het er aangenamer vertoeven is. Maak je geen zorgen, de thermometer klimt nog makkelijk naar 30 graden en meer. Egypte staat bekend om zijn fijne duikspots, mooie stranden en uitgestrekt woestijngebied. Er valt heel wat te beleven, en ook kinderen beleven hier de tijd van hun leven.

 

Marokko

Staat Marokko op je reisbucketlist? Dan kan je de trip zonder problemen plannen in september. De grootste toeristische drukte is dan gaan liggen, en het weer is nog steeds prachtig. Verwacht je aan een gemiddelde temperatuur van 30 dagen, ‘s nachts koelt het af naar zo’n 18 graden. Wandel door de soeks, bezichtig een van de vele imposante moskeeën en proef de kruidige keuken waar Marokko zo om bekendstaat. 

 

 

Tanzania

Tanzania is een tropische vakantiebestemming die voor velen tot de verbeelding spreekt. Je kunt er eindeloos genieten van hagelwitte stranden, felblauwe zee en een relaxte sfeer. Het is er bovendien het hele jaar door goed weer, wat betekent dat het ook een uitstekende plek is om vakantie te vieren in september. De temperaturen schommelen deze maand rond een aangename 28 graden. Bovendien is het ook de laatste maand vooraleer het regenseizoen begint. Naast de stranden die eruitzien als postkaarten, is ook de door UNESCO-bekroonde Serengeti woestijn een must-see wanneer je in het land verblijft. 

 

Jordanië

Jordanië is voor velen een nog onontdekte vakantiebestemming, en we motiveren je graag om daar verandering in te brengen. Het is namelijk een schitterend land, doorspekt met een ongelofelijke natuurpracht en een rijke geschiedenis. Het bekendste voorbeeld daarvan is de historische stad Petra. De site werd niet voor niks uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, en iedereen die de plek reeds bezocht is vol lof over de ruwe schoonheid van de stad. In de buurt ligt ook de bekende Wadi Rum woestijn, net als tal van andere woestijngebieden waar je indien gewenst kunt overnachten met een onwaarschijnlijk zicht op de sterren. Er zijn eindeloos veel activiteiten die je kunt ondernemen in Jordanië, je zal verbaasd zijn hoeveel moois het land te bieden heeft. Geen onbelangrijk detail: de gemiddelde dagtemperatuur in september schommelt rond de 28 graden. Heerlijk, toch?

 

Heb je zin gekregen om je volgende september-vakantie te boeken? In ons aanbod aan hotels vind je beslist een vakantie die helemaal bij jou en je reisgezelschap past. Bekijk alle hotels hier
 

 

 

 

 
Tags: 
vakantiebestemmingen, reizen in september