Leukste badplaatsen Kreta

Dit zijn de leukste badplaatsen op Kreta

Kreta is een parel aan de Middellandse Zee die bekendstaat om zijn mooie natuur, uitstekende keuken en magnifieke stranden. In deze blog nemen we je mee naar de mooiste badplaatsen die dit Griekse eiland te bieden heeft. En dat zijn er heel wat! Wat dacht je bijvoorbeeld van het tot de verbeelding sprekende Santorini, het alom geliefde Zakynthos of het ultieme vakantie-eiland Kreta? Laat je inspireren door onze selectie van de mooiste kustgemeenten op Kreta en kies je favoriete bestemming.

 

Mirtos Mirtos

Aan de zuidkust van Kreta vind je dit charmante kustdorpje, dat alles bevat wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie. In tegenstelling tot grotere badplaatsen vind je hier geen massatoerisme. Als bezoeker leef je mee op het ritme van de locals, en geniet je van alle geneugten die in het dorp te vinden zijn. De sfeer is relaxed, al is er ook genoeg te doen. Het strand is dé plaats bij uitstek waar je het meest zal vertoeven, of dat nu is om te zonnen, een boek te lezen, iets lekkers te eten, een spel te spelen of te sporten. Het is het epicentrum waar iedereen maar al te graag vertoeft. De straatjes van Mirtos worden gekenmerkt door stenen huizen met raamkozijnen, bloempotten en daken in een diepblauwe kleur die typisch is voor Griekenland. Het grootste deel van het jaar speelt het leven zich buiten af. De terrasjes en restaurants zitten gezellig vol, hier en daar speelt er muziek en de mensen die je tegenkomt zeggen je bijna allemaal gedag. Vanuit Mirtos kan je nabijgelegen dorpjes bezoeken, waarmee je met gemak een week vakantie invult.

 

Sissi

Sissi -ook wel bekend als Sisi- is een voormalig vissersdorp in het noorden van Kreta. De plaats ligt aan de voet van een berg, wat zorgt voor schitterende uitzichten. De lokale bevolking wordt omschreven als sympathiek en gastvrij, en zo kan je eigenlijk het hele dorpje omschrijven. Ga zeker eens uit eten in een van de plaatselijke restaurants. Je geniet er van Griekse mezze (kleine gerechtjes om te delen) en heerlijke dagverse vis. Overdag is het fijn vertoeven op het strand, in de natuur rondom het dorp, op de boulevard en in de haven. Sissi is de perfecte plaats voor wie houdt van de Griekse gezelligheid, maar niet van grote mensenmassa’s. Veel mensen keren na een eerste bezoek nog meermaals terug, simpelweg omdat het er zo fijn vertoeven is!

 

Rethymnon

Rethymnon is een van de grootste badplaatsen in Kreta, naast Chersonissos en Malia. Om die reden is het activiteitenaanbod uitgebreider dan in de meeste plaatsen op het eiland. Neem deel aan een gegidste street food-tour, ga op quadsafari, bekijk de vele boten in de haven, slenter door het oude centrum, duik in de geschiedenis van Kreta in een van aanwezige musea en bezoek het fort, inclusief mooi uitzicht over de omgeving. Rethymnon beschikt over verschillende stranden, waarvan sommige bekroond zijn met een Blauwe Vlag. Deze erkenning staat voor schone, kwalitatieve en veilige stranden, met respect voor de aanwezige fauna en flora. Rethymnon is dankzij zijn veelzijdige karakter een ideale bestemming voor het hele gezin. Zon, strand, lekker eten, geschiedenis en plezier zijn de codewoorden wanneer je op vakantie gaat naar deze fijne kuststad.

Rethymnon

 

Agios Nikolaos

In het oosten van Kreta vind je havenstad Agios Nikolaos. De haven is meteen een van de leukste plaatsen om te vertoeven, met verschillende restaurants en barretjes en (vissers)boten die de hele dag door aan- en afvaren. Agios Nikolaos is in de loop der jaren uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming, waardoor het aardig druk kan worden in het hoogseizoen. Gelukkig is de stad groot genoeg voor iedereen, zodat het niet overweldigend aanvoelt. Overdag geniet je van de kleurrijke huizenrijen, smalle straatjes en overdadig natuurschoon, terwijl je ‘s avonds je voeten onder tafel schuift in een van de vele taverna’s. Hoewel Agios Nikoloas leeft en er op ieder moment van de dag wel iets te beleven is, kent de stad geen uitgebreide uitgaansscene. Dat is goed nieuws voor wie geen fan is van feestende mensen en luide muziek. Alles gaat er heel gemoedelijk aan toe, precies zoals een vakantie hoort te zijn.

 

Agios Nikolaos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stalis

Stalis -ook bekend onder de naam Stalida- is een heerlijke vakantiebestemming voor zowel koppels, vrienden en families met kinderen. Er zijn verschillende fijne zandstranden om te relaxen en te genieten van de zon die het grootste deel van het jaar schijnt. De zee is meestal rustig, en daardoor toegankelijk voor (jonge) kinderen. Op en rond de stranden is er veel te beleven. Huur een bootje of jetski en trek eropuit, speel een potje beachvolleybal of minigolf en plof daarna neer in een van de aanwezige restaurants en beachbars. In de straten van Stalis liggen heel wat meer restaurants en bars verscholen, aan jou om de beste eruit te kiezen. Er zijn ook tal van winkels waar je souvenirs, kleding en ander moois tegen kleine prijzen aankoopt. Kijk tijdens je bezoek aan Stalis ook eens naar de gebouwen rondom. Deze zijn vaak zeer oud en zorgen voor de nodige portie cultuur tijdens je vakantie. 

 

Elounda

In dit gezellige dorpje in het noordoosten van Kreta word je ondergedompeld in de authentieke Kretenzische sfeer. Elounda is een klein dorp en bevat een grote portie charme. Denk aan een oud haventje, pittoreske straatjes, gezellige taverna’s en kleurrijke bloemen aan iedere gevel. Ook een bezoek aan het strand mag niet ontbreken tijdens je vakantie. Volgens kenners is het het mooiste van Kreta! Elounda is een fijn dorp om te verblijven. Zo fijn dat ook beroemdheden hun weg ernaartoe vinden. Dat heeft voornamelijk te maken met de schoonheid van de omgeving én van de talloze luxeresorts die Elounda telt. De prijzen liggen hierdoor een stukje hoger dan in andere plaatsen op Kreta.

 

Elounda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokkini Hani

De naam klinkt ietwat gek, maar Kokkini Hani is een prachtig kustdorpje in het noorden van Kreta. Het wordt ook weleens Kokkini Chani of kortweg Kokkini genoemd. In het dorp zelf leven slechts een duizendtal mensen en vaak zijn er meer toeristen dan locals. De populariteit van Kokkini Hani is te danken aan de gemoedelijke sfeer, de nabijheid van bekende badplaatsen als Heraklion en Chersonissos en de mooie omgeving. Vul je dagen in met watersporten zoals parasailing en windsurf, of werk je kleurtje bij op het strand. Slenter door de straatjes en hou halt bij een van de restaurants die je onderweg tegenkomt. Naar Kokkani Hani kom je voor de rust. Wil je toch een keer naar een grotere stad, of ga je graag een keer uit? Mali, Chersonissos en Heraklion liggen vlakbij en zijn de ideale afwisseling met het relaxte leventje op Kokkini Hani.

 

Chersonissos

Als laatste mag Chersonissos niet ontbreken in het lijstje van leukste badplaatsen op Kreta. De badplaats staat bekend om zijn bruisende uitgaansleven, en reken maar dat je er heel wat leuke avonden kunt beleven. Toch is Chersonissos veel meer dan dat. Laat je dus vooral niet afschrikken door de vele bars en discotheken, je loopt namelijk het risico om heel wat moois te missen. In het oude centrum proef je van de geschiedenis van Chersonissos, gecombineerd met een shoppingtrip of drankje op een van de vele terrassen. Iets verderop ligt de charmante haven, waar je gezellig kunt dineren met uitzicht op de vele kleurrijke boten die voorbij varen. Wandel nadien de boulevard af en geniet van een mooie zonsondergang. Ga je met je familie op vakantie? Neem de kinderen dan mee naar het aquarium en het aquapark, beide goed voor een urenlang plezier!

 

Chersonissos
 

De bovengenoemde badplaatsen zijn geweldige vakantiebestemmingen in Kreta, maar het is slechts een deel van de schoonheid die te ontdekken valt op het eiland. Daarom raden we aan om een auto te huren. Zo hoef je je niet te beperken tot één plek tijdens je bezoek aan Kreta, en heb je de mogelijkheid om alles te bezoeken wat je maar wilt. Op sommige plaatsen is wel openbaar vervoer aanwezig, maar dit is eerder beperkt. Welke badplaats is jouw favoriet? 

 

Bekijk ons volledige hotelaanbod op Kreta, en spendeer binnenkort je vakantie in een van bovengenoemde badplaatsen!

 

Tags: 
Kreta, mooiste badplaatsen