Vlaming kiest wegens lage prijzen en onzekerheid voor last minutes

Het vooruitzicht van lage prijzen en onzekerheid over timing, relatie, het weer en het werk, doet de Vlaming kiezen voor last minute vakanties. Dat is een van de conclusies van het grote last minute onderzoek dat de reiswebsite Vakantiedeals.be uitvoerde.

Uit de enquête onder de klanten, blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden (52%) het vooruitzicht van lage prijzen als voornaamste reden opgaf om een last minute vakantie te boeken. 48% gaf aan dat eerder onzekerheid over de timing van de vakantie, onzekerheid over de relatie, het weer of het werk, de voornaamste redenen waren.

De reiswebsite zag dat veel Vlamingen het ene jaar een last minute boekten, om dan het jaar erna een vroegboek te boeken. Vakantiedeals.be ging na waarom mensen van last minute reizen overgingen naar vroegboek vakanties, en dit door te peilen naar de vakantie-ervaring van deze twee soorten vakanties.

Hieruit bleek dat last minute vakanties een lagere vakantie-ervaring op leverden en dat op 3 vlakken: meer last minute booking stress, minder voorpret en minder genot op een last minute vakantie waren daar de oorzaak van.

Maar ook tussen mannen en vrouwen bleken grote verschillen te zijn in vakantie-ervaring: vrouwen ervaren, volgens het onderzoek, meer last minute booking stress, minder voorpret en doen er langer over om tot rust te komen op vakantie dan mannen.

 

Andere interessante conclusies waren:

  • Last minute vakanties brengen minder plezier en ontspanning dan vroegboek vakanties

  • Vrouwen hebben minder vakantie-plezier dan mannen

  • Relatiecrisis, het weer en lage prijs voornaamste redenen om last minute te kiezen

  • Voorpret essentieel onderdeel van vakantiepret

  • Vrouwen hebben meer last van last minute booking stress dan mannen

  • Twee-derde van alle Vlamingen doet er 2 dagen of langer over om tot rust te komen op vakantie

 

Het volledige onderzoek: https://www.vakantiedeals.be/onderzoek-last-minutes-plezier-en-ervaring