Bent u op zoek naar het weer in Brussel? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen! Hieronder vindt u het huidige weer en de weersverwachting voor de volgende dagen en de radarbeelden.

Actuele weersituatie in Brussel

BRUSSEL Weer

Radarbeelden voor neerslag in Brussel

Ligging

Brussel ligt in het midden van Belgie, tussen de provincies van Vlaams Brabant en Waals Brabant. Geografisch ligt Brussel ook min of meer in het midden van Belgie, op ongeveer 120 km van de Belgische kust. De hoofdstad van Belgie ligt in de vallei van de Zenne en heeft zich daar rond verder ontwikkeld. Vlaanderen kent nauwelijks heuvels of hoogteverschillen, maar vanaf Brussel kent Belgie wel meer relief, namelijk midden-Belgie. Brussel zelf kent ook veel hoogteverschillen, zo kan je zien dat de stad vanop de Koudenberg aanzienlijk hoger is dan het lagere gedeelte ten westen van dat punt. Het hoogste punt van Brussel bevindt zich in de gemeente Vorst, met een hoogte van 100m boven de zeespiegel.

Bekijk de foto hieronder maar om dit te zien:

 

 

Het klimaat van Brussel

Door de geografische ligging van Brussel kan je wel stellen dat het klimaat van Brussel ook iets anders is dan dat van de Belgische kust en de Ardennen. Brussel ligt meer dan 100 km verwijderd van de Noordzee, maar kan toch nog teren op het zachte klimaat van de kust. Zachte winters en warme zomers. Ondanks de iets hogere ligging zal je dan ook nauwelijks verschillen in temperatuur zien: in de zomer kan je verwachten dat het enkele graden warmer is in Brussel ten opzichte van Oostende en in de winter zal het enkele graden kouder zijn. Ook de wind laat zich minder zien dan aan de kust. Neerslag in Brussel kan je wel verwachten, net zoals in de rest van Belgie: er valt gemiddeld 785 mm regen per jaar en er zijn geen droge periodes.

 

Deze pagina in het frans? Bekijk meteo Bruxelles hier.