Wie ervan droomt om naar Cuba te reizen, voordat het regime daat verandert en de boel wordt gecommercialiseerd, moet dat zeker zo snel mogelijk doen. Cuba ligt in het Caraibisch gebied, dat een zeer specifiek klimaat heeft.

Wanneer naar Cuba?

Cuba heeft een tropisch en warm klimaat, dat doorheen het jaar door warme tot zeer warme temperaturen heeft. Reken maar tussen de 25 en 35 graden als maximum temperaturen. 

Wanneer valt de meeste regen dan in Cuba?

Cuba kent zijn natste maanden in de zomer: vanaf mei tem oktober kan je je verwachten aan de dagelijkse portie regen en onweders. November tem april zijn dus de goede maanden om naar Cuba te gaan.

Wat met orkanen?

Zoals vele landen en eilanden in de Caraiben, is er steeds een risico op orkanen, maar dan de kans is het grootst vanaf midden juni tem half november. Deze komen het meest vanuit de zuid-oostelijke richting.

Wat mogen we verwachten in de winter?

Vanaf november tem april krijg je de beste combinatie: temperaturen overdag van 27-31 graden (gemiddelde maximum temperatuur) en 's nachts 18-22 graden (gemiddelde minimum temperatuur). Qua neerslag is de kans vrij klein op een buitje.