Weer en klimaat op Tenerife

Het eiland Tenerife is een echt vakantieland. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de herfst en in de winter. Dit komt omdat het eiland een bijzonder klimaat heeft met weinig wisselende temperaturen. De temperaturen variëren van 18º C in de winter en 25º C in de zomer.

 

Winter

Op Tenerife is de kans nihil dat je te maken krijgt met vorst, ijzel en sneeuw. De winterse temperaturen op dat eiland, zijn de lente temperaturen in Nederland (en misschien zelfs beter!). De gemiddelde temperatuur ligt overdag op zo'n 20 graden.

December

December behoort tot de koelere maanden. In deze maand ligt de gemiddelde temperatuur op 16 graden, met uitschieters naar 13 graden en 19 graden. De dagen zijn beduidend korter dan in de andere maanden. Er zijn zo'n 6 zonuren. December behoort tot de natste maanden.

Januari

In januari gaan de temperaturen al wat omhoog. De gemiddelde temperatuur ligt op 15 graden. Aan de kust is het vaak iets koeler. Evenals de maand december behoort januari tot de natste maanden. Daarentegen worden de dagen wel langer. Een winterse dag in januari heeft ongeveer 8 zonuren.

Februari

In februari voel je dat de lente aanbreekt. De temperaturen stijgen nog iets meer. De gemiddelde temperatuur ligt op 16 graden, met uitschieters naar 19 graden en 12 graden. Ook kan je in deze maand weer langer genieten van het weer. Een dag heeft gemiddeld 9 zonuren. Daarnaast neemt de neerslag ook af.

 

Lente

De lente is een prachtig seizoen op het eiland. Alles gaat bloeien en groeien. De unieke flora laat zich in alle pracht weer zien en het landschap oogt fantastisch. De temperaturen zijn dan ook zeer aangenaam voor de planten, maar ook voor de bewoners en de toeristen. Gemiddeld ligt de temperatuur op zo'n 20 graden en is er maar af en toe een regenbui.

Maart

Maart is een heerlijk aangenaam seizoen qua temperatuur. De gemiddelde temperatuur ligt op 17 graden. In de nacht daalt de temperatuur tot zo'n 15 graden, maar overdag kunnen de temperaturen oplopen tot 21 graden. Gemiddeld zijn er zo'n 11 dagen met regen in deze maand.

April

In april ligt de gemiddelde temperatuur op 17 graden. Overdag is het zo'n 22 graden en in de nacht kan het 16 graden worden. Ook aan de kust blijven de temperaturen vrij warm met een gemiddelde van 20 graden. Een aprildag heeft 10 zonuren en bijna tot geen regen.

Mei

De drogere maanden breken aan. April is een maand met bijna tot geen neerslag. In deze maand zijn er gemiddeld 3 dagen met regen. Ook de temperaturen blijven aangenaam. Het kan overdag 24 graden worden en in de nacht daalt de temperatuur tot maximum 18 graden.

 

Zomer

In de zomer gaat de zon feller schijnen, trekken de wolken meer weg en gaan de temperaturen omhoog. Toch betekent dit niet dat je alleen maar de hele dag siësta hoeft te houden. Ondanks dat het warm wordt (ongeveer 24/25 graden), is de lucht droog en voelt de warmte niet vervelend aan. Wil je verkoeling? Dan hoef je niet te wachten op een regenbui. De zomers op het eiland zijn vrijwel zonder enig spatje regen.

Juni

In juni is de gemiddelde temperatuur 24 graden. Mocht je echt pech hebben met het weer, dan is het maximaal 20 graden en heb je één dagje regen.

Juli

Juli behoort samen met augustus tot de warmste maanden. De temperatuur loopt in deze maand op tot zo'n 28 graden. De dagen duren in deze maand het langst met gemiddeld 11 zonuren.

Augustus

In augustus is het nog net wat warmer dan in juli. De temperatuur overdag ligt gemiddeld op 29 of 30 graden. Je hoeft niet te rekenen op verkoeling vanuit de wolken. In deze hele maand valt gemiddeld 3 millimeter regen.

 

Herfst

De herfst in Tenerife is niet te vergelijken met de herfst in Nederland. Je krijgt niet te maken met enorme regenbuien, drastische temperatuurdalingen of een ongure wind. De herfst is stabiel, met aangename temperaturen.

September

In september gaan de temperaturen al iets dalen. De temperatuur overdag ligt tussen de 22 en 25 graden. In de nacht kan de temperatuur dalen tot 18 graden. Ook komen er iets meer regendagen aan (gemiddeld 6 in een maand).

Oktober

In oktober ligt de temperatuur gemiddeld op 21 graden met uitschieters naar de 25 graden en de 19 graden. Er zijn zo'n 10 dagen met regen. Je merkt in deze maand dat de winter steeds dichterbij komt.

November

De temperaturen overdag liggen in november op ongeveer 19 graden. Deze maand telt 12 dagen met regen.

 

Bron: Klimaatinfo