1. El Teide:

Elke reiziger moet het park rond de berg Teide bezoeken. De Teide-kabelbaan biedt u een excursie naar de hoogste vulkaan van Spanje. Ervaar het vliegen over een geologische schat van vulkanen, kraters en lavastromen. Een indrukwekkende reeks kleuren en vormen die uniek zijn in de wereld. (https://www.volcanoteide.com/en/teide_cable_car)

Het laatste gedeelte om effectief op de top te staan kan je enkel bereiken met de  kabellift die spijtig genoeg vaak stil ligt wegens teveel wind. Je kan het laatste deel ook te voet doen maar dan heb je een permit nodig om de top te bereiken. Permit aanvraag: https://www.reservasparquesnacionales.es/real/ParquesNac/usu/html/listado-actividades-oapn.aspx?cen=2

Een nachtelijke tour op de Teide is een aanrader, je krijgt een uitgebreide uitleg over elke ster aan de hemel en zijn bijpassende mythe.

 

2. Loro Parque

Loro Parque is een dierentuin en een toevluchtsoord voor dieren in het wild buiten Santa Cruz. Het park beschikt over een grote verscheidenheid aan dieren met een speciale focus op papegaaien. Er is zelfs een groot papegaaien museum met meer dan honderd verschillende soorten papegaaien. De dierentuin heeft een volledig maritiem leven op een kunstmatige gletsjer. Loro Parque heeft een speeltuin voor kinderen, een lokale markt en regelmatig liveshows met dieren. Je kan er ook een tour achter de schermen boeken, zo kan je zien hoe gorillas leven of hoe orka’s getraind worden.

 

3. Los Gigantes Cliffs

De Los Gigantes-kliffen zijn een natuurlijk herkenningspunt. Ze trekken elk jaar veel bezoekers. De kliffen hebben steile wanden die bijna 1600 meter boven het oppervlak van de Atlantische Oceaan lopen. Bezoekers kunnen een boottocht maken naar de oceaan om de kliffen van dichtbij te bekijken. Vanuit Masca kan je de klif naar beneden wandelen en dan wacht er na een paar uur wandelen een bootje dat je terug naar Los Gigantes brengt. Je moet het daar ook eerst gaan reserveren zodat niemand achterblijft.

 

4. Guimar-piramides

De Piramides van Guimar zijn een verzameling van zes vrijstaande piramides die in de 19e eeuw buiten de gelijknamige stad zijn gebouwd. De piramides zijn een indrukwekkend zicht, vooral omdat ze werden gebouwd zonder mortel. De piramides bevinden zich in het midden van een grote archeologische plaats met een klein museum.

 

5. Botanische tuinen van Puerto de la Cruz

De botanische tuinen op de heuvels boven Puerto de la Cruz beslaan meer dan 215.000 vierkante meter. De tuinen omvatten een grote verscheidenheid aan tropische en subtropische planten van de eilanden en het vasteland. De botanische tuinen hebben een aantal paden om bezoekers door de themagebieden te leiden.

 

8. Playa de Las Teresitas

Het Playa de Las Teresitas is een door de mens gemaakt strand aan de rand van de Atlantische Oceaan. Zand uit de Sahara werd gebruikt om het strand te vormen. De Playa de Las Teresitas is het enige strand op de Canarische Eilanden dat geen zwart zand heeft. Bezoekers kunnen zwemmen in de oceaan, zonnebaden of genieten van het rustige landschap. Het strand heeft een aantal voorzieningen zoals badkamers, buitendouches, kleedhokjes en eetkraampjes. In de buurt kan je een aantal zeer lokale en lekkere eetgelegenheden vinden.

 

9. Basiliek van Candelaria

De basiliek van Candelaria is de Basiliek van de “Zwarte Madonna”. Reizigers moeten zeker even halt houden om deze basiliek en de kenmerkende architectuur te zien. Het interieur van de basiliek is gevuld met klassieke muurschilderingen en hoge bogen. Bezoekers kunnen er verbazingwekkende sculpturen en glas-in-loodramen zien. Er worden regelmatig diensten gehouden in de basiliek. Reizigers die aankomen in augustus of februari kunnen er formele processies zien ter ere van religieuze festivals.

 

10. Garachico

Laat je in Garachico vervoeren met paard en koets en geniet van de bekende menner die praat met alle buren. In de zomermaanden kan je er ook een plons wagen in de grote openlucht zwembaden, de “Piscinas Naturale” genaamd.