Ben je op zoek naar een van de beste themaparken in de wereld? Dan is Puy du Fou in Frankrijk echt iets voor jou!

Link: https://www.puydufou.com

 

Wat is Puy du Fou?

Dit grandioze "pret"park is eigenlijk een historisch themapark, waarbij verschillende historische verhalen als show worden uitgebeeld. Hierbij worden acteurs, levende dieren, stunts en indrukwekkende decors gebruikt. 

 

Wat kan je verwachten in dit historisch themapark?

Puy du Fou is een unieke belevenis en kan je betoveren door zijn spectaculaire shows. Je maakt als het ware een reis door de tijd, te beginnen met de tijd van de vikings, gevolgd door de romeinen, de middeleeuwen, de Franse revolutie etc...

Bezoek de romeinse show in Puy du Fou

Elke historische periode omvat een verhaal dat wordt uitgebeeld in een grootse show, van maximaal 30 minuten. Met levende acteurs, dieren, stunts en bewegende decors geven ze je een idee van die tijd en van het verhaal dat ze willen vertellen.

Sommige shows zijn eerder passief en kijk je gewoon naar. Anderen zijn dan weer actief, waarbij je zelf doorheen het verhaal loopt.

Het historisch themapark is echt wel groot (55 hectaren), waardoor het de moeite kan lonen om zeker twee dagen te blijven.

 

Waar ligt Puy du Fou?

Het themapark ligt in een gehucht dat Les Epesses heet, in de Vendee. Het ligt op een uur met de auto van Nantes (richting zuid-oosten) of 1,5 uur ten noorden van La Rochelle.

 

Hoe kan je er geraken?

Met de auto is het eenvoudigst, maar je kan ook de TGV nemen naar Angers of Nantes. Vanuit Angers kan je dan de shuttlebus nemen naar het park. De dichtsbijzijnde luchthaven is die van Nantes.

 

Tickets en promoties

Online tickets kopen is zeker aan te raden, niet alleen zijn ze goedkoper, maar het park gebruikt dit ook om van alle shows voldoende voorstellingen voor te bereiden. Het levert jou dus ook een leukere belevenis op, met minder wachttijden.

 

Wat kost een bezoek aan Puy du Fou?

Je betaalt een toegangsticket voor het park per dag, alle shows zijn inbegrepen. Online kopen geeft je onmiddelijk een korting en hoe meer dagen je blijft, hoe goedkoper je ticket wordt. Dit zijn de huidige prijzen:

Prijzen Puy du Fou

TIP: Koop zeker ook de Pass Emotion, dan hoef je niet te wachten en mag je later toekomen op een show!

 

 

Waar kan je blijven overnachten?

Puy du Fou heeft zelf 6 hotels aan de rand van het park waar je kan blijven slapen. Elk van de hotels is opnieuw in een thema uitgewerkt: een luxe paleis, een middeleeuws kasteel, een romeinse villa etc. Echt de moeite en ook voor elk budget.

Hotels in Puy du Fou

Deze hotels zijn op wandelafstand van het park. Het is zeker te overwegen, want er zijn ook shows die 's avonds plaatsvinden die je niet gaat willen missen.