Zwitsers sneeuwplezier in overvloed

Ze schitteren als duizend lichtjes. De extra brede en ultralange pistes van Zwitserland zijn doorgaans aangelegd waar de zon graag schijnt en garanderen afdalingen vol emoties. De ligging van de skidomeinen, gemiddeld hoger dan elders in de Alpenboog, garandeert veel en goede sneeuw. Kortom het winterse Zwitserland is sneeuwplezier in overvloed!

Meer dan 2.800 km skipistes in Wallis

Met het systeem van de Wallis-skikaart (een prepaid skiabonnement voor liefhebbers op zoek naar lange pistes) krijg je onbeperkt toegang tot de grootste skidomeinen ter wereld, en dit met één enkel abonnement. In totaal meer dan 2800 km skipistes heb je in Wallis binnen handbereik dankzij de Wallis-skikaart. De Wallis-skikaart biedt ook toegang tot andere activiteiten, zoals zwembaden en wellnesscentra.

 

De lucht in het Tobogganing Park

Het Tobogganing Park stelt een nieuwe attractie voor, de Big Air Bag. Aan het einde van de sensationele piste volgt een spectaculaire sprong in de lucht. De veiligheid is vanzelfsprekend gewaarborgd, een luchtmatras aan het einde van de piste garandeert namelijk een zachte landing. Kinderen vanaf 1,40 m en volwassenen kunnen zich aan deze snelle roes overgeven, terwijl minder stoutmoedigen het adembenemende spektakel van op het balkon kunnen aanschouwen.

 

 Zonnige plekjes middenin de bergen

’s Winters biedt Zwitserland een mooi plekje onder de zon. Herbronnen in talrijke traditionele bergrestaurants, ontspannen en de inwendige mens versterken op de terrassen naast de ski- en langlaufpistes, de wandelpaden of het sneeuwschoenparcours uitproberen. Rustig luieren in de zon, in een oogverblindende omgeving, met een adembenemend zicht op één van de 50 bergtoppen van die Zwitserland rijk is. Het is een onbeschrijflijk genot!

Winterpanorama in Mont Fort

Met zijn 3328 m is de Mont Fort de hoogste bergtop die per kabelbaan toegankelijk is in de regio van de ‘Vier dalen’. Je kijkt er uit op beroemde bergen zoals de Matterhorn en de Mont Blanc. Vanuit beide stations bereik je eerst de Col des Gentianes, op 2950 m. Via een kabelbaan gaat de reis verder naar de top en gletsjer van de Mont Fort. Naast de prima sneeuwomstandigheden en uitdagende pistes heb je het hele jaar door een indrukwekkend uitzicht op de Alpen.

Wandelingen met een sint-bernardshond

Beleef een onvergetelijke ervaring met de legendarische sint-bernardshonden. Maak een mythische sledetocht met twee sint-bernardshonden in de streek van Champex-Lac. De tocht van anderhalf uur kan onder alle weersomstandigheden plaatsvinden. Een plezier voor groot en klein!