Zonnige vakantiebestemmingen in juni

Zonnige vakantiebestemmingen in juni

Wil je in juni op vakantie en zoek je de ideale zonnige bestemming? In deze blog vind je een schat aan inspiratie over plaatsen waar je in juni geniet van veel zon en warme temperaturen. Bovendien liggen de prijzen lager dan wanneer je in het hoogseizoen -juli en augustus- op vakantie gaat. Kies je favoriete bestemming en geniet binnenkort van het heerlijke gevoel van zonnestralen op je gezicht.

 

Hier schijnt de zon in juni

 

Sicilië

In juni geniet je in Sicilië van temperaturen vanaf 25 graden en meer. Het is de ideale periode om dit karaktervolle Italiaanse eiland te bezoeken. Het toerisme is nog niet op zijn hoogtepunt en het is er aangenamer vertoeven dan in juli tot september, wanneer de temperaturen boven de 30 graden uitschieten en het behoorlijk puffen kan zijn overdag. 

Sicilië is een eiland met veel geschiedenis. Er zijn verschillende archeologische sites te vinden die afstammen uit de Griekse en Romeinse tijd en een impressie geven van hoe de inwoners vroeger leefden. Het letterlijke hoogtepunt is de vulkaan de Etna, die tot op de dag van vandaag actief is en regelmatig rookwolken de lucht in stuurt. De vulkaan domineert het landschap en steekt mooi af tegen de vele stranden en groene bossen die het eiland rijk is. Breng een bezoek aan de hoofdstad Palermo, en dompel je onder in de dagelijkse hustle van de Sicilianen. Maak een uitstap naar wijngebied Marsala en proef de typische zoete wijn die enkel hier wordt geproduceerd. Wil je ontsnappen aan de drukte? Sicilië kent tal van kleine kustplaatsen waar je de hele dag kan verdwalen in sfeervolle straatjes, proeft van de beste Italiaanse wijnen en geniet van het beste dat de Siciliaanse keuken te bieden heeft.

 

Sicilië
 

Mallorca

Mallorca maakt deel uit van Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee behorende tot Spanje, die heel populair is bij zonnekloppers, sportievelingen en liefhebbers van de natuur. Mallorca behoort samen met Menorca, Ibiza en Formentera tot de grootste van de 6 Balearische eilanden. 

Mallorca kent een mediterraan klimaat, en biedt in juni temperaturen vanaf 25 graden en meer. Heel wat wielertoeristen zakken af naar het eiland en bedwingen de vele heuvels en bergen die het eiland rijk is. Er zijn veel fietsverhuur winkels waar je het hele jaar door een koersfiets, gewone fiets of elektrische fiets kan huren, wat je zelf verkiest. Na inspanning komt ontspanning, en dat heeft de plaatselijke horeca maar al te goed begrepen. Er is een ruim aanbod aan cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden. Als je wil kan je iedere dag op een andere plaats feesten tot de zon opkomt. Mallorca kent ook een rustige kant. Veel toeristen komen naar het eiland om uit te blazen, tot rust te komen en te ontspannen aan het strand. Veel hotels zijn bovendien adults-only, een formule die zeer gesmaakt wordt door koppels. Omdat het een eiland is, zijn er veel stranden te vinden, die je verleiden met hun azuurblauwe water. De vele rotsen bieden dan weer prachtige uitzichten over de omgeving, en zijn de ideale plek om een zonsondergang mee te pikken.

 

Mallorca

 

Corfu

Corfu is onderdeel van de Ionische eilanden en behoort tot Griekenland. Het is een divers eiland dat in het noorden gekenmerkt wordt door ruige, rotsachtige landschappen, en in het zuiden bijna compleet vlak is. In juni tikt de thermometer vlot 28 graden en meer aan. De belangrijkste reden waarom reizigers Corfu kiezen, is de adembenemende natuur. Denk aan idyllische stranden aflopend in een felblauwe zee, grillige bergformaties, indrukwekkende kliffen en met bomen begroeide heuveltoppen. Andere Ionische eilanden zijn Zakynthos en Kefalonia, om je een idee te geven van de natuurpracht die je te wachten staat tijdens een bezoek aan Corfu.

De schoonheid van Corfu zit hem niet alleen in de natuur, maar ook in de gezellige dorpjes en charmante steden. Hoofdstad Corfu-stad beschikt over een rijke architectuur met Franse, Engelse en Italiaanse invloeden. Er zijn veel pleintjes waar je kunt uitblazen op een bankje, of je dorst kunt lessen op een terras. Er is ook een 15e-eeuws fort gevestigd, dat bereikbaar is via trappen en van waaruit je een panoramisch uitzicht hebt over de omgeving. Verder is het heerlijk om door de straten te struinen en de mooiste hoekjes in de stad zelf te ontdekken. De binnenstad werd in 2007 benoemd door UNESCO tot Werelderfgoed. 

 

Corfu

 

Kuşadası

Turkije is al jaar en dag een ongelofelijk populaire zonbestemming, en beschikt over heel wat fijne badplaatsen waaronder ook Kuşadası. Reeds in juni geniet je hier van temperaturen rond de 30 graden, al is het dankzij de steeds aanwezige zeebries nog niet té warm. 

Kusadasi is een ideale bestemming voor wie houdt van een typische luilekkervakantie. Veel toeristen kiezen voor een luxueus all-inclusive resort, met ongelimiteerd eten en drinken, meerdere zwembaden en waterglijbanen en een ruime keuze aan animatie. Vooral gezinnen met kinderen hebben een voorkeur voor dergelijke vakantie; de kinderen vervelen zich geen moment en de ouders genieten van alle faciliteiten die het resort te bieden heeft. Wissel het zwembad af met de zee en het strand, en ga ook een keer buiten je hotel eten. Er is een groot aanbod aan restaurants en leuke bars voor een avondje vertier. Wil je ook wat geschiedenis meepikken? Maak dan een uitstap naar de nabijgelegen historische stad Efeze, een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld.

 

Kusadasi
 

Mexico

Mexico is een land dat tot de verbeelding spreekt, met zijn intrigerende cultuur en ongekende natuurpracht. Ook het weer stelt niet teleur. In juni stijgen de temperaturen vlot naar 30 graden en meer, en laat de zon zich uitbundig zien. 

De belangrijkste badplaatsen van Mexico zijn Cancun, Playa Del Carmen en Tulum. Ze zijn allemaal om ter mooist, en trekken bezoekers aan van over de hele wereld. De stranden op mexico zijn bij de mooiste ter wereld. Vaak goudgeel, omringd door palmbomen en met uitzicht op de aanlokkelijke blauwe oceaan. Breng zeker je snorkel mee -of huur een exemplaar ter plaatse- en ontdek de wonderbaarlijke onderwaterwereld. Een vakantie naar Mexico is vaak een mix van ontspanning en cultuur. Wissel een stranddag af met een bezoek aan een van de vele Maya-tempels, een archeologische site, een levendige stad of een tocht door de jungle. Er worden dagelijks gegidste tours en excursies aangeboden, al kan je de regio ook op je eentje verkennen. 

 

Mexico

 

Malta

Deze dwergstaat in de Middellandse Zee is de ideale vakantiebestemming voor een trip in juni. Wat betreft het weer mag je je verwachten aan temperaturen die schommelen rond een heerlijke 27 graden. De regenval in deze maand is zo goed als onbestaande. Malta is een eilandengroep die bestaat uit 7 eilanden, waarvan Malta de belangrijkste toeristische bestemming is. 

Malta is een prachtig eiland dat bol staat van charme en karakter. Ondanks dat steeds meer toeristen hun weg vinden ernaartoe, heeft de plaats zijn authenticiteit weten te behouden. We starten onze aanbeveling bij de hoofdstad van Malta: het wondermooie Valletta. Het oude centrum is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is gevuld met historische gebouwen, barokke bouwwerken waaronder de 16-eeuwse Sint Janscokathedraal, en pittoreske straten waar we graag uren in verdwalen. Malta is een klein eiland, waardoor het vlot te doorkruisen is door middel van het openbaar vervoer. Bezoek prachtige dorpjes, havens met kleurrijke bootjes, kom tot rust op een van de stranden en geniet van de verrassende Maltese keuken. Neem ook eens een boot naar een van de omliggende eilanden. Comino en Gozo zijn twee aanraders!

 

Malta
 

Op bovenstaande bestemmingen ben je gegarandeerd van veel zon en aangename temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Soms zelfs meer! De kans op neerslag is beperkt, laat je regenjas dus met een gerust hart thuis. Natuurlijk zijn er veel meer plekken waar je in juni de zon kunt opzoeken. Denk maar aan het zuiden van Spanje, de Griekse eilanden, de Canarische eilanden, Kroatië en tropische bestemmingen zoals Zanzibar, Aruba, de Dominicaanse Republiek, Maleisië, en zoveel meer. Bepaal op voorhand naar welke soort vakantie jij op zoek bent (avontuurlijke vakantie, luilekkervakantie, culturele vakantie, sportieve vakantie) en kies op basis daarvan een bestemming die bij jou en je reisgezelschap past.

 

Tags: 
Vakantie, juni, zon