Shopping in Londen: de beste plaatsen die je niet mag missen

Shopping in Londen 

In Londen gaan shoppen, is een van de belangrijkste redenen waarom iedereen zo graag de Britse hoofdstad bezoekt. Je vind er andere dingen dan in Belgie, vaak ook scherp geprijsd en bovendien met heel veel keuze.

Ik ga proberen een overzicht te geven waar je allemaal in Londen kan gaan winkelen, al moet je beseffen dat veel delen van Londen, zoals Chelsea, Kensington, Notting Hill, Mayfair, allemaal eigenlijk een eigen winkelstraat hebben waar je courante ketens, zoals WHSmith, Zara, Topshop, Boots, etc overal zal terugvinden. Ik ga me dus concentreren op zaken die je niet overal in Londen kan vinden:

  1. Harrods op Brompton Road: deze iconische department store is zowat de grootste in Londen, maar een uitgebreide waaier aan producten die je er kan vinden, gaande van kledij, parfums, electronica, PC’s, meubelen, speelgoed, tot zelfs bureau-artikelen en muziekinstrumenten. Je vind er zo goed als alles, maar meestal aan een iets duurdere prijs (behalve dan in de sales van Harrods, waar alles vrij snel aan -50% of meer te verkrijgen is). Het interieur van Harrods alleen is al de moeite om het te bezoeken en met kerst is de buitenkant verlicht met wel 10,000 lichtjes, echt mooi.

  1. Selfridges op Oxford Street: deze department store is een van de andere iconen in Londen, ietsjes kleiner dan Harrods, maar wel met een betere structuur van de winkel. Op de gelijkvloers is er trouwens een foodcourt, waar je ook kan zitten en iets eten. Selfridges is te herkennen aan de typische knalgele winkeltasjes die je krijgt als je iets koopt. Zeer stijlvol en echt de moeite om te bezoeken.

  1. Harvey Nichols op de hoek van Sloane Street en Knightsbridge: deze department store is het mecca voor kledij-fashionista’s. Je vind er alle hippe merken voor mannen en vrouwen, over 5 verdiepingen. Op de top verdieping, is er Harvey Nichols 5th Floor, wat een heel gekende plaats is om eten te kopen of te gaan eten bij de londenaars. Je hebt er een bar, restaurant, sushi bar en brasserie, naast de winkel met etenswaren.

  1. Oxford Street, vanaf Marble Arch Tube Station: dit is de grootste winkelstraat van Londen, met verschillende department stores, en wel 2 km van onafgebroken winkels, alle merken, alle maten, alle keuzes. Elke grote winkelketen, van Marks & Spencer, H&M, House of Frasier, de Disney Store, tot John Lewis, Zara en Russell & Bromley, ze zijn er allemaal.

  1. Regent’s Street, vanaf Oxford Circus tot Piccadilly Circus: opnieuw 1.5 km winkels, aaneensluitend op Oxford Street trouwens, met de iets betere ketens en de beroemde department store Liberty of London en Hamleys, de grootste speelgoedwinkel van Europa, echt iets om met de kids te bezoeken.

  1. Westfield Shopping Centre aan Shepherd’s Bush Tube Station: dit overdekt winkelcentrum is het meest luxueuze winkelcentrum van de UK. Je vind er, verspreid over verschillende verdiepingen, bijna alle merken, department stores, een cinema, een gigantische foodcourt waar je bijna alle keukens kan proeven, gaande van Japans (Sushi), Chinees, Indisch, Vietnamees, traditioneel Britse keuken, Libanees etc. Echt het proberen waard, want de kwaliteit is echt goed. Naast Westfield, tussen Shepherd’s Bush Tube en het winkelcentrum, is er nog een wandelstraat met een 10-tal restaurants. Westfield heeft ook een heel exclusief gedeelte, waar je merken zoals Dior, Armani, Jo Malone,... vind en ook een mooie champagne bar om het geheel af te werken.

  1. New Bond en Old Bond Street, tussen Oxford Street en Picadilly: hier vind je de meest exclusieve winkels van Londen, met alle grote couturiers, juweliers, en andere topzaken. Je vind er oa Mont Blanc, Armani, Boss, Church’s Shoes, Delvaux, Zegna, Burberry, Chanel, Prada, Gucci, La Perla, Tiffany’s etc. De gehele buurt, dus ook de zijstraten van Bond Street, is de bakermat voor luxe producten.

  1. Piccadilly: Op deze winkel straat, die van Piccadilly Circus naar Green Park loopt, vind je enkele iconen van Londen, zoals Fortnum en Mason Department Store, waar je een onder andere een grote collectie thee kan vinden in de typische groen-blauwe doosjes. Ook op de straat vind je The Wolseley, een van de betere plaatsen om te gaan eten of te lunchen. (wel beter reserveren). Ben je moe van al het winkelen, kan je altijd een pauze inlassen in The Ritz, waar ze je kunnen verwennen met een excellente Afternoon Tea.

  1. Covent Garden: deze wijk, net boven de Strand en aan het Tube Station met dezelfde naam, is een auto-arme wijk met tal van winkeltjes, zoals de Apple Store, boetiekjes, restaurants en bars. Covent Garden Market zelf is een overdekte markt op twee verdiepingen, vol met leuke winkeltjes en met artiesten die truukjes doen, liedjes zingen etc. Enfin, het is een leuke plaats, in Westminster, om eens te gaan wandelen en wat te gaan winkelen.
Hoe je reis naar Londen boeken?
  • Om enkel een hotel in Londen te boeken kan je hier terecht, wil je echter een citytrip naar londen boeken (hotel en transport), die kan je hier vinden.