Gran Canaria als ideale bestemming, winter en zomer...

 Aan zon, zand en zee is er geen gebrek in vakantieparadijs Gran Canaria. Ook de moeite zijn de beschermde duinen in het zuiden, de ruige vulkaantoppen in het centrum en de vruchtbare plantages in het noorden. Met een garantie op zon is dit eiland ideaal als winter- en zomerbestemming!

Strandweer het hele jaar door
Het is ongestoord genieten op de brede stranden. Bijna 60 van de 236 kilometer lange kustlijn worden gevormd door stranden van diverse oorsprong. Zo heb je Maspalomas, met 250 hectare duingebied direct aan zee, het geïsoleerde maagdelijke strandje van Güigüi of het levendige Las Canteras strand in de hoofdstad Las Palmas. Het gematigde klimaat en de aangename temperatuur van het water (tussen de 18° en 22°), maken de stranden het gehele jaar door toegankelijk.

 

De mooie natuur verkennen
Het eiland dat rondom door een diepblauwe oceaan wordt begrensd, heeft een binnenland met alle schakeringen van groen. Je wandelt er door eeuwenoude palmbossen en langs ravijnen die worden omzoomd door drakenbloedbomen. Overigens kun je op Gran Canaria op verschillende manieren van de natuur genieten: berghutten, educatieve natuurtentoonstellingen, picknickplaatsen, plaatsen om vrij te kamperen en pensions. Al deze mogelijkheden geven je de kans om de mooiste plekken op het eiland ontdekken.

 

Wandelen rond Roque Nublo
Rond de Pico de las Nieves (1949 m), de hoogste top van het eiland, liggen kraters van uitgedoofde vulkanen en de basalten monoliet Roque Nublo. Deze harde rots van 70 meter hoog rijst op in het landschap en is bij helder weer van ver te zien. Een wandeling brengt je van de parking langs grote rotsblokken en betoverende vergezichten naar de voet van de rots. Letterlijk vertaald betekent de naam ‘wolkenrots’. Heel toepasselijk want de Roque Nublo is vanuit alle hoeken van het eiland zichtbaar.

Barranco de Guayadeque 
Een barranco is een ravijn die vanuit de hoogste berg in de richting van de kust uitwaaiert. Dankzij de afvoer van regenwater zijn het groene, vruchtbare gebieden. Vanuit fraaie en historische Aigüimes bereik je deze barranco. Met zijn lengte van 20 kilometer is het één van de meest imposante ravijnen. Halverwege zijn er in de rode rotswand bewoonde grotten, waarin de oorspronkelijke bewoners leefden.

Pareltjes in Las Palmas 
De hoofdstad van het eiland heeft de grootste Spaanse haven, een langgerekt strand, eeuwenoude kerken, kastelen en paleizen. Ze beschikt over enkele pareltjes zoals de wijk Vegueta met zijn mooie oude huizen en pleinen. Je vindt er Casa de Colon ofwel het huis van Columbus. Het was mogelijk het logeeradres van Columbus op de vooravond van zijn expeditie en is nu een museum.

Indrukwekkende kathedraal
Bezoek tijdens je bezoek aan de hoofdstad zeker de Cathedral de Santa Ana. Via de voorzijde van de kathedraal kun je de rechtertoren beklimmen. Gedeeltelijk gaat dat met de lift, maar voor de mooiste uitzichten zal je voor het laatste stuk toch je benen moeten gebruiken. Dat wordt dan wel beloond met een schitterend uitzicht over de stad en oceaan.