Corsica, een stukje Frankrijk met karakter

Alhoewel Corsica al meer dan 200 jaar deel uitmaakt van Frankrijk, heeft het eiland in de Middelandse Zee zijn karakter goed bewaard. Zowel op het vlak van taal, cultuur, keuken en lokale gebruiken kan je zien dat het zijn eigenheid vurig wil beschermen. Corsica, dat uit de zee opdoemt zoals een onneembaar fort, heeft met zijn mix van prachtige stranden, bergtoppen, diepe valleien en hectaren van bossen, dan ook een unieke geografie. 

Corsica kan de vakantieganger dan ook bekoren met een waaier van mogelijkheden, van strandvakanties aan de mooie hotels die het eiland rijk is, tot cultuurvakanties in de havens zoals Bonifacio, waar je in de schaduw van de kleine straten kan kuieren, van de haven via de Montee Rastello naar de Porte de Genes, met zijn 16de eeuwse brug.

Ook wat betreft geschiedenis zit je goed: Corsica is de geboorteplaats van Napeleon. Geboren in Ajaccio, spendeerde Napeleon zijn eerste 9 jaren hier in wat nu het "Musee National de la Maison Bonaparte" is. Je kan het nog steeds bezoeken en memorabilia bekijken, zoals een glazen medallion met een stukje haar van de Keizer.

De beste stranden van Corsica vind je in het zuidoostelijke deel van het eiland, zoals de Plage de Palombaggio. Ook het Plage de la Folacca, ten zuiden hiervan, is indrukwekkend .

Corsica bezoek je het best vanaf mei, wanneer de prachtige natuur in bloei staat, vanaf juli tem september kan je dan weer terecht voor een zonovergoten strandvakantie of een actieve vakantie in de bergen.