Beleef Kerst in Duitsland

Duitsland staat bekend om zijn uitgebreide kerstmarkten met talloze kraampjes in alle soorten en maten. Geniet van de bijzondere en sfeervolle kerstmarkten in Düsseldorf, Aken, Berlijn, Keulen en de Moezelstreek en beleef Kerst op zijn best!

Kerst in Düsseldorf
Breng eens een bezoek aan de kerstmarkten in Düsseldorf. De stad wordt omgetoverd tot een winters sprookje met verlichte pleinen en nostalgische kraampjes. Je snuift er de heerlijke geur van glühwein en andere lekkernijen op. Op de Schadowplatz vind je het oudste poffertjeskraam van de kerstmarkt in Düsseldorf en op de Heinrich-Heine-Platz bezoek je de door jugendstil gekenmerkte Engeltjesmarkt. 
Periode | Van 19 november tot en met 24 december

Kerstsfeer in Aken
Tijdens de kerstperiode is Aken een ideale bestemming om helemaal in de kerstsfeer te geraken. Deze Duitse stad wordt vanaf half november omgetoverd tot een waar kerstsprookje. In de omgeving van de markt en het Akense stadhuis kun je genieten van heerlijke lekkernijen zoals aardappelpannenkoeken, speculaas en marsepein. Schud de kerstman de hand en maak met de kinderen een ritje op de draaimolen. Vergeet niet de Akense Printen te proeven, dit zijn heerlijke kruidkoekjes.
Periode | Van 18 november tot en met 23 december

40 kerstmarkten in Berlijn
Deze bruisende metropool wordt vanaf 23 november omgetoverd tot een zee van lichtjes en is de ideale locatie voor uw kerstinkopen. Bovendien heeft elke wijk zijn eigen kerstmarkt, waardoor je meer dan 40 kerstmarkten zult ontdekken. Bekijk de bijzonder verlichte bomen aan de boulevard Unter den Linden, volg de langste lichtketting vanaf de Wittenbergplatz tot aan de Halensee en ontdek de sterrenhemel op het dak van het Sony-Center. 
Periode | Van 23 november tot en met 26 december

Keulen viert Kerst
In Keulen weten ze Kerst te vieren als geen ander. In de prachtig versierde binnenstad vind je levensechte kerststallen en wondermooie kerstconcerten. Kijk toe terwijl kunstambachtslieden aan het werk zijn en geniet van de talrijke kersthapjes. Ontdek de 160 kraampjes aan de voet van de Dom of neem de kinderen mee naar het sprookjesparadijs op de Rudolfplatz. Aan de oevers van de Rijn ontdek je een sfeervolle middeleeuwse kerstmarkt. 
Periode | Van 21 november tot en met 23 december 

In de Moezel ontdek je Kerst ondergronds 
De meest originele Duitse kerstmarkt is vermoedelijk de Mosel-Wein-Nachtsmarkt, een woordspeling op Weihnachtsmarkt of kerstmarkt. Gelegen in het groot netwerk van de immense wijnkelders langs de Moezeloever is deze zeker een bezoekje waard. Ze dateren uit begin 1900, toen Traben-Trarbach na Bordeaux de grootste wijnhaven van Europa was. De rijke wijnhandelaars lieten grote huizen in stijl art nouveau, met immense wijnkelders bouwen die nu deel uitmaken van het historisch erfgoed.
Periode | Van 3 december 2011 tot en met 8 januari

PRAKTISCHE INFO
Kerstmarkten Duitsland | www.kerstmarkten.de