Mooiste stranden van Ibiza

8x de mooiste stranden op Ibiza

Ibiza is een klein paradijs in de Middellandse Zee, dat onderdeel uitmaakt van de eilandengroep de Balearen. Het is een typische bestemming waar mensen naartoe gaan om te genieten van veel zon, een turquoise blauwe zee en idyllische stranden. Wij gingen op zoek naar de 8 mooiste stranden op het eiland, zodat je precies weet waar je moet zijn tijdens je volgende vakantie naar dit sfeervolle eiland.

 

Cala Xarraca

Je hoeft niet groot te zijn om indruk te maken. Dat geldt zeker voor Cala Xarraca, een klein strand van slechts 15 meter breed en iets meer dan 100 meter lang in het noorden van Ibiza. Vanuit de stad Portinatx doe je er minder dan 10 minuten over met de auto om het strand te bereiken. De parkeerplaatsen zijn beperkt, dus op tijd komen is aangeraden. 

 

Cala Xarraca ligt in een baai en is over het algemeen een rustige plek waar je zowel kan genieten van een maaltijd in het nabijgelegen restaurant, als een ontspannende namiddag op een ligstoel op het strand. Of de combinatie van beide natuurlijk! Neem zeker je snorkel mee als je meer van het onderwaterleven wil zien, want het kristalblauwe water leent zich perfect voor een snorkelsessie. Links van het strand vind je een modderbad, wat een positief effect op je huid zou hebben. Ben je avontuurlijk aangelegd? Beklim dan een van de paden die in de rotsen gesleten zijn, en bekijk het strand vanaf hoogte voor een schitterend uitzicht.

 

Sa Caleta

Sa Caleta wordt omringd door hoge rode rotsblokken, wat zorgt voor een prachtig decor. Het geeft een mooi kleurencontrast met het turquoise blauwe water en de frisgroene bomen rondom. Heel wat bezoekers halen dan ook hun camera boven om het plaatje vast te leggen. Het is een lokaal strand waar een relaxte sfeer hangt en waar een gevarieerd publiek naartoe trekt. Doordat Sa Caleta in een baai ligt, is de zee lekker rustig en is het ook een ideale plaats voor gezinnen met kinderen. Op het strand heb je de mogelijkheid om een ligstoel en parasol te huren, of je brengt je eigen voorzieningen mee. Honger en dorst kunnen verholpen worden in het aanwezige restaurant. 

 

Aigua Blanques

Het uitzicht vanaf Aigua Blanques is werkelijk prachtig. Aan de voet van de rotsen ligt een brede strook fijn zand, van waaruit je een panoramisch zicht hebt op de kustlijn. Er staat meestal een middelmatige wind die voor afkoeling zorgt én voor witte schuimkoppen op het water. Vandaar ook de naam Aigua Blanques, ofwel ‘wit water’. De zonsopgangen op dit strand zijn adembenemend! Wil je zonzekerheid hebben, kom dan vroeg genoeg. In de late namiddag zorgen de kliffen namelijk voor schaduw. Of misschien verkies jij juist wel de mildere temperaturen van de avond?

In tegenstelling tot andere stranden op Ibiza, wordt het op Aigua Blanques nooit té druk, wat altijd mooi meegenomen is. Je bereikt het strand via een pad in de rotsen. De klim is zeer toegankelijk, al raden we hem niet aan voor mensen die slecht te been zijn.

 

Cala Comte

Bij Cala Comte krijg je eigenlijk 2 stranden voor de prijs van 1. In het midden wordt het strand namelijk gescheiden door de bekende beachbar Sunset Ashram, waar je kan genieten van een fris drankje of een heerlijk hapje eten. Cala Comte ligt in een baai en kent vooral ondiep water. Daardoor is het ongelofelijk helder én goed toegankelijk voor jong en oud. Iets verderop in zee liggen 2 eilandjes; het uitzicht geeft je het gevoel alsof je op een tropische bestemming bent, ronduit schitterend!

De kleuren zijn geweldig: wit strand, turquoiseblauw water, een felblauwe hemel en veel groen zover je kan kijken. Blijf zeker ook een keertje hangen om de zonsondergang te bekijken, die kleurt de lucht iedere dag opnieuw in een mix van roze en oranje tinten. Cala Comte ligt aan de westkust van Ibiza, op zo’n kwartier rijden van de stad San Antonio. Er is voldoende parkeergelegenheid vlak bij het strand, maar vooral in de zomermaanden durft het er zeer druk te worden. Op tijd komen, of je vakantie iets vroeger of later in het jaar plannen, is daarom aangeraden. Hoe dan ook is dit strand een pareltje, dat je minstens een keer bezocht moet hebben tijdens je bezoek aan Ibiza!

 

 

Cala Saladeta

Nog zo’n pareltje op Ibiza is het strand Cala Saladeta. Het strand ligt tussen de rotsen, en wordt omringd door bomen en struiken. Je moet evenwel een kleine omweg maken om het te bereiken. Parkeren doe je op de parkeerplaats aan Cala Salada, een andere baai dicht bij Cala Saladeta. Van daaruit stap je op de bus die heen en weer rijdt tussen het strand en de parkeerplaats, waarna deze jou tot Cala Salada brengt. Ook dit strand is een heel mooie plek, en je kan hier al halt houden en je handdoek uitgooien als je dat wil. Maar wij verkiezen Cala Saladeta, dus gaan we verder. In de rotsen is een pad zichtbaar, waar je mensen zal zien wandelen. Volg dit 100 meter lange pad, en je komt vanzelf op Cala Saladeta. Neem onderweg zeker ook een keer het uitzicht in je op dat je vanaf de rotsen hebt; ronduit prachtig.

Voor je het weet, ben je op Cala Saladeta. Je zal zien dat dit strand nóg mooier is dan zijn broertje Cala Salada. Locals komen hier na hun werkdag naartoe om uit te blazen, en toeristen genieten van de schoonheid die het strand te bieden heeft. Het water is ontzettend helder en de diepblauwe kleur geeft je het ultieme vakantiegevoel. Neem een verfrissende duik of ga snorkelen en spot een resem kleurrijke vissen en ander onderwaterleven. 
Net zoals andere mooie stranden in Ibiza, kan het ook op Cala Saladeta behoorlijk druk worden, vooral in de zomermaanden. Weet dat je dus hoogstwaarschijnlijk niet alleen bent op het strand. Maar we beloven dat de adembenemende omgeving de moeite waard is!

 

 

Cala d’Hort 

Cala d’hort staat bekend om zijn indrukwekkend uitzicht op de Es Vedrà-rots, die 2 kilometer van de kust uit het water rijst. Je zal heel wat mensen foto’s zien nemen, en we kunnen hen geen ongelijk geven. Op het water dansen witte zeilbootjes op het ritme van de golven; wat een mooi contrast vormt met de verschillende diepblauwe kleuren van het water en de wolken. Oh en de échte fotospot die je gegarandeerd voorbij ziet komen als je zoekt naar Cala d’hort op Instagram, is de kleine houten steiger uiterst links van het strand. Idyllischer wordt het niet, maar meer toeristisch ook niet, aangezien het er vaak aanschuiven is om de perfecte foto te nemen. 

Ook als je niet de ambitie hebt om je Instagram feed verder aan te vullen, moet je een keer op Cala d’Hort geweest zijn. Het strand is niet het meest toegankelijke vergeleken met andere stranden op Ibiza, zo liggen er veel grote stenen waardoor je moet uitkijken waar je je handdoek legt, maar de omgeving maakt veel goed. Huur een ligbedje, installeer je op het strand en neem de schoonheid rondom in je op. Relaxen op het strand kan dus zeker, al komen veel mensen ook naar deze plek om te genieten van een heerlijke lunch of diner in een van de drie restaurants. Beeld je een heerlijke Spaanse maaltijd in -paella, verse visgerechten, tapas, steengoede wijnen- met een spectaculair zicht op Es-Vedrà en de zon die de lucht langzaamaan roze doet kleuren. Genieten!

 

Cala Benirrás

Op zo’n tien minuten rijden van het dorpje San Miguel, ligt Cala Benirras. Dit strand wordt gekenmerkt door de houten vissershutjes die her en der verspreid staan, de rotspartijen aan weerszijden en het uitzicht op Cap Bernat, een rotsformatie in het water die ook wel ‘the hand of god’ wordt genoemd. Cala Benirrás bestaat uit kiezelstenen en rotsblokken, waardoor we aanraden om een ligbed mee te nemen of er eentje te huren ter plaatse. Ook het water ligt bezaaid met stenen, waardoor het aangeraden is om aangepast waterschoeisel te dragen. Het grote voordeel van deze rocky omstandigheden, is dat je er prachtig kunt snorkelen. De zee is kristalhelder en tussen de rotsen spot je een grote verscheidenheid aan vissen en andere zeedieren.

Cala Benirrás verwelkomt iedere dag een gevarieerd publiek. Zowel locals, families met kinderen, vriendengroepen, soloreizigers en koppels vinden hun weg ernaartoe. Er heerst altijd een levendig sfeertje en een chille vibe. Op het strand is een restaurant en een strandbar aanwezig, waar je proeft van lokale gerechten en de lekkerste cocktails. De unieke combinatie van de prachtige natuur, het gevarieerde publiek en de nodige hippie vibes maken van Cala Benirrás een heel populaire plek. En dan hebben we het nog niet gehad over het iconische ‘day of the drumms’! 

In het hoogseizoen komen iedere dag, behalve zondag, tientallen trommelaars samen om tijdens de zonsondergang muziek te maken. De gebeurtenis is uitgegroeid tot een event waar veel mensen op af komen, en bevat een groot hippiegehalte. Denk aan een avond vol muziek, samenzijn met vrienden en familie, eten en drinken en het leven vieren.

 

Cala Nova

Cala Nova is een prachtig zandstrand in het noordoosten van Ibiza, dicht bij het dorp Es Caná. Het strand is uitgestrekt, en wordt gekenmerkt door gouden zandkorrels die afsteken tegen het azuurblauwe water. Er staat meestal een goede wind, wat zorgt voor ideale surfomstandigheden. Heel wat surfers vinden dan ook hun weg naar het strand, maar ook koppels en families met kinderen komen graag op bezoek. Het strand loopt langzaam af in de zee, waardoor je makkelijk in en uit het water stapt. 

De sfeer op het strand is gemoedelijk en ontspannen. Mensen komen hier naartoe om een goede tijd te hebben en te genieten van de zon en de mooie omgeving. Cala nova is ook populair bij liefhebbers van lekker eten. Er zijn op het strand verschillende goede restaurants te vinden, die op ieder moment van het jaar veel bezoekers aantrekken. Langs het strand loopt een houten wandelpad dat je van de ene kant naar de andere brengt, en van waar je een prachtig uitzicht hebt op de zee. Breng je eigen handdoek mee of huur een ligbedje ter plaatse, en geniet van een heerlijk ontspannen namiddag. 

 

Tags: 
Ibiza, stranden