8 tips om je reiskoffer efficiënt in te pakken

8 tips om je reiskoffer efficiënt in te pakken

Voor sommigen begint de voorpret van een vakantie al bij het inpakken van de koffer, anderen stellen het zo lang mogelijk uit en vinden er maar niks aan. In welk kamp je ook zit, met onze tips pak je je koffer op de best mogelijke manier in.

 

Een reiskoffer is een onmisbaar aspect tijdens een vakantie, al zorgt het vaak ook voor de nodige frustratie. Alle kleren komen er gekreukt uit, de rits gaat net niet toe, en hetgeen je snel even nodig hebt blijkt helemaal onderaan te zitten. Wij helpen je om de frustraties tot een minimum te beperken dankzij enkele handige hacks.

 

  1. Plaats zware voorwerpen onderaan de koffer, zo dicht mogelijk bij de wielen

Omdat we een koffer inpakken wanneer deze neerligt, houden we er niet altijd rekening mee dat zware spullen het best onderaan worden geplaatst, dicht tegen de wielen. Denk daarbij aan toiletartikelen of schoenen. De inhoud raakt minder door elkaar, en bovendien ligt ook het zwaartepunt lager, waardoor je de koffer makkelijker verplaatst. 

Let op: breekbare en kwetsbare spullen zoals souvenirs of voedingswaren plaats je best  in het midden. Zo zitten ze veilig tussen je andere spullen en is de kans kleiner dat ze breken of geplet raken.

 

  1. Steek je schoenen in een zak

Om vlekken op je kledij te vermijden, is het aangeraden om je schoenen - al dan niet per paar - in een dunne zak te steken. Zo wordt er geen vuil verspreid en kunnen de eventueel onaangename geuren niet in je kleren kruipen.

Bonus: Steek kleine spullen zoals kabels en sokken in je schoenen. Zo wordt elke ruimte in je koffer optimaal benut.

 

Tips om je koffer in te pakken

  1. Hou de kraag van je overhemd netjes met behulp van je broeksriem 

Reis je regelmatig voor het werk, of draag je vaak overhemden? Dan heb je mogelijk al gemerkt dat de kraag na een verblijf in de koffer volledig ingedeukt is. Dat ongemak vermijd je door een opgerolde broeksriem in de kraag te steken. 

 

  1. Neem enkele (herbruikbare) zakjes mee

Een zakje komt altijd van pas, bijvoorbeeld wanneer je je tanden poetst vlak voor vertrek, en je tandenborstel nog nat is. Ook vuile kleren steek je het best in een zak. Op die manier maken ze je propere kleren niet vuil, en gaat het uitpakken thuis een stuk sneller. Tot slot raden we aan om flessen of verpakkingen met vloeibare inhoud in een zak te stoppen. Mochten deze lekken in je koffer, blijft de rest van je spullen beschermd. 

 

  1. Bescherm je make-up met een watje

Een handige tip voor de make-up gebruikers onder ons. Een koffer wordt tijdens het laden en lossen flink door elkaar geschud. Om te voorkomen dat je oogschaduw of blush in honderden stukjes breekt, kan je een watje in het doosje steken. Het watje vangt de impact van de schokken op en beschermt de make-up.

 

  1. Giet je shampoo of parfum over in kleinere verpakkingen

Voor een week vakantie heb je geen volledige fles shampoo of doucheschuim nodig. Doseer ze daarom in kleinere reisflesjes, en bespaar zo heel wat plaats en extra gewicht. Idem voor bijvoorbeeld tandpasta. Bij thuiskomst gebruik je de reisverpakkingen tot ze op zijn, waarna je ze kunt schoonmaken en opbergen voor een volgende trip. 

Goed om te weten: vloeistoffen in je handbagage mogen per stuk een maximale inhoud van 100 milliliter bevatten. Ze moeten samen verpakt worden in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter. Dat betekent dat je in totaal 10 verpakkingen van elk 100 milliliter mag meenemen. Zorg er tot slot voor dat je snel aan de vloeistoffen in je koffer kan, aangezien je deze er bij de douane dient uit te halen voor controle.

 
  1. Neem een basispakket mee in je handbagage 

Een praktische tip om zo weinig mogelijk stress te ervaren bij het reizen: neem een basispakket mee in je handbagage. Denk aan medicijnen, een tandenborstel, een kleine tube tandpasta, ondergoed, een vers t-shirt, en een gsm-oplader. Zo heb je niet alleen op het vliegtuig de belangrijkste spullen ter beschikking, maar ook bij aankomst. Bijvoorbeeld wanneer je koffer zoek raakt, of wanneer je ‘s avonds laat landt en geen zin meer hebt om je koffer uit te pakken.

Bijkomende tip: Reis je met twee? Verdeel je spullen dan over beide koffers. Mocht een van de koffers vertraging hebben of verloren raken, heb je nog altijd toegang tot een deel van je spullen.

 

  1. Weeg je koffer op voorhand

Deze tip lijkt eenvoudig en voor de hand liggend, maar lang niet iedereen weegt zijn reiskoffer op voorhand. Heel wat reizigers komen pas op de luchthaven te weten dat hun bagage te zwaar is, met stress en extra kosten als gevolg, want voor iedere kilogram die je koffer te veel weegt, moet je extra betalen. Een onaangename verrassing die je graag vermijdt. 

Heb je je koffer toch niet vooraf gewogen en blijkt hij te zwaar? Probeer je spullen te verdelen over de koffers van je reisgenoten. Dat is uiteraard alleen mogelijk als ook hun koffers de bagagelimiet niet overschrijden, en je met meerdere personen samen reist.

 

Voel je het al, die gezonde spanning en het ontluikend enthousiasme voor je op reis vertrekt?

Bekijk ons aanbod aan hotels, boek jezelf een volgende trip, en start het aftellen!

 

 
 
Tags: 
Reistips, inpaktips, bagage