10 Tips om te gaan eten in Londen

Een van de moeilijkste zaken om te organiseren bij een citytrip naar Londen is: waar gaan we eten? Je hoopt veel te gaan shoppen in Londen, een theater stuk te gaan bekijken of andere bezienswaardigheden in Londen, dus moet je ook eten. Wij zochten voor jou 10 ketens uit, die lekker en goedkoop eten serveren en die je overal in Londen zal terugvinden:

  • 1. Yo Sushi: deze keten van japanse restaurants is heel gekend en heel populair. je zit rond een lopende band die allerlei schoteltjes heeft erop staan. Je kiest wat je wil, neemt het van de belt en nadien wordt je afgerekend op basis van de kleur en aantal van je bordjes. Simpel, lekker en goedkoop sushi!
  • 2. Wagamama is een keten met aziatische plats, waar je aan lange tafels zit en op banken. Het eten is er lekker en niet pikant, behalve als je dat zelf wil. 
  • 3. Pret a Manger is een keten van broodjes, maar je kan er ook bagels, slaatjes, croissants, chocoladekoeken en drank krijgen. De broodjes worden elke dag vers gemaakt in elke winkel. 
  • 4. Itsu is ook een keten van sushi en warme aziatische gerechten. Hier zit je aan gewone tafels of je neemt het mee. 
  • 5. Carluccio's is een keten van lekkere italiaanse restaurants. Vers gemaakte pasta, leuke gerechten en een ongewongen sfeer. Heerlijk. 
  • 6. Pizza Express is de pizza keten van Londen. De pizza's worden voor jouw ogen gemaakt en zijn verrukkelijk! Zeker ook de desserts proberen, de banoffee pie is om van te dromen. 
  • 7. Cafe Rouge is een echt cafeetje, dat zo in Parijs zou kunnen staan. Je vindt ze overal en ze serveren goeie franse gerechten, zoals steak, frieten, ... 
  • 8. Paul is een keten van bakkerszaken, met heerlijke broodjes en taartjes. Tegenwoordig kan je er ook salades en kleine gerechten eten. 
  • 9. Gourmet Burger is een keten van de betere hamburgers. Ze worden vers bereid, en je kan ze laten maken zoals jij ze wil. Het betere werk in burgerland. 
  • 10. Le Pain Qoutidien: de van oorsprong Belgische keten is een echte hit in Londen. Voor als je wat heimwee hebt... 

Al deze ketens vind je op de meest gekende shoppingstraten of winkelcentra van Londen: Oxford Street, Regent Street, Westfield Shopping Centre, King's Road, Covent Garden, etc

 

 

Hoe er te geraken? Je kan de trein nemen vanuit Brussel of Rijsel (de Eurostar hogesnelheidstreinen) of het vliegtuig vanuit Zaventem naar Londens luchthavens (Stansted, Heathrow, Gatwick of Luton) nemen

Waar verblijven? Londen heeft meer dan 1000 hotels om uit te kiezen, gaande van hostels, Bed and Breakfast hotels tot 5 sterren paleizen. Je kan ze vinden via Booking.com