Spanje is een erg liberaal en vrij land (ondanks de diep katholieke imborst), waardoor je als Homofiel, Lesbische, Bisexueel of Transgender erg goed geaccepteerd bent. Sinds 2005 kan je er bovendien trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. Hieronder vindt je de 7 beste gay hotspots in Spanje:

  1. Madrid

Met meer dan 500,000 LGBT (schatting) op een totale bevolking van meer dan 3 miljoen, voel je je al snel thuis in Madrid. Chueca is de “officiele” gay buurt, maar je vind er eigenlijk bars, disco’s en andere plaatsen van vertier, overal verspreid in de stad. De jaarlijkse Gay Pride parade trekt meer dan 2 miljoen mensen aan. Echt de moeite om te doen!

 

  1. Barcelona

In deze stad kan je terecht voor alle activiteiten die je maar kan dromen: in de buurt Eixample, soms ook Gaixample genoemd, vindt je tal van homo-vriendelijke bars, clubs, discotheken, restaurants etc. Een van de leukste plaatsen in Barcelona is Platja de la Mar Bella, waar je een naaktstrand en een homostrand kan vinden, echt uniek. Het jaarlijkse Circuit festival is een van de toppers die je echt niet kan missen!

 

  1. Sitges

Dit kleine stadje, met 30,000 inwoners, ligt 50 km ten zuiden van Barcelona en is al jaren gekend als LBGT hotspot. Met een levendige LGBT uitgaansbuurt, Calle Montroig in de oude stad, kan je je naar hartelust amuseren. Sitges heeft in totaal 17 stranden, maar het homo strand is Platja de la Bassa Rodona. Platja d'Aiguadolç en Platja dels Balmains zijn de 2 voornaamste naaktstranden van Sitges. De Stad heeft zelfs zijn eigen Gay Pride weekend, met 50,000 mensen die op komen dagen.

 

  1. Maspalomas (Gran Canaria)

Dit populaire deel van het Spaanse eiland Gran Canaria is de gay place to be, met in het bijzonder Playa de Inglés. Daar vindt je tal van bars, clubs, disco’s en hotels die LGBT friendly zijn. Het Yumbo Centre is daar het absolute middelpunt van. Doorheen het jaar zijn er tal van LGBT activiteiten zoals de Gay Pride, Carnaval en het Duitse Carnaval. Dit eiland is doorheen het jaar door een fantastische bestemming, met temperaturen tussen de 22 en 30 graden. Bovendien is naaktzonnen er erg in trek, ook op "gewone" stranden. 

TIP: Gay Pride Maspalomas (mei 2017)

  1. Ibiza

Dit eiland van de Balearen staat al sinds de jaren ‘60 bekend als zeer liberaal en vrijdenkend. Het eiland kent zeer veel bekende clubs die celebrity DJ’s aantrekken. Daarnaast heeft het eiland tal van Gay bars, clubs, sauna’s en stranden (zoals Platja des Cavallet). Calle de la Virgen, in het centrum van Ibiza stad, is het middelpunt voor de LGBT gemeenschap hier.

 
  1. Benidorm

Deze populaire stad met meer dan 70,000 inwoners, ligt op ongeveer 50 kilometer ten noorden van de stad Alicante, waar de meeste vluchten op landen. De stad kent meer dan 50 LGBT bars, sauna’s, clubs, bars en sex shops. Elk jaar, in september, houdt de stad haar jaarlijkse Gay Pride feest, “Benidorm Pride”. Het Levante strand is het meest populaire strand en Raco Conil is het strand voor LBGT, en doet ook dienst als naaktstrand. Tevens kent de stad een zeer levendige uitgaanskalender, met oa meerdere muziekfestivals, zoals Electrobeach en Low Cost Festival.

 
  1. Torremolinos

Deze bekende badplaats, met meer dan 50,000 inwoners, ligt op 15km ten zuiden van Malaga en op slechts enkele kilometers van de luchthaven. La Nogalera is het deel van de stad dat veel LGBT bars, clubs, sauna’s, shops en hotels heeft. Vermits Torremolinos in de Costa del Sol ligt, kan je hier veel langer dan op andere plaatsen in Spanje genieten van de zon en warme temperaturen. Ook in de lente en de herfst is dit een populaire bestemming. De stranden El Gato en Eden zijn centraal gelegen en “gay friendly”.