1. Sousse

Sousse is de plek voor een leuk cultureel uitje. En vergeet je zwemspullen niet, want hier vind je mooie stranden. Het culturele hoogtepunt van Sousse is de medina. Sousse is een oude Arabische stad met nog een authentieke stadsmuur. In de medina lopen tal van kleine straatjes met winkeltjes, bazaars en bezienswaardigheden. De oude Ribat, de Kasba en de grote moskee zijn echte aanraders. Proef ook zeker van de lokale olijfolie, hét exportproduct van Sousse.

 

  1. Port el Kantaoui

Port el Kantaoui is een kleine havenplaats met mooie boten en gezellige terrasjes op de kade. Langs de kleine boetiekjes is het altijd gezellig slenteren en in de grote warenhuizen kan je prima koopjes doen. Van pretpark tot een golfbaan, voor iedereen wat wils in Port el Kantaoui!

 

  1. Monastir

Tijdens je vakantie wil je zeker ook tot rust komen. Monastir is een kleine en kalme badplaats op zo'n 20 kilometer van Sousse. Met zijn steile zandstenen wanden en stranden die geleidelijk aflopen is het een prima plek voor kinderen. 

 

  1. Tunis 

En bezoek aan Tunis - de hoofdstad van Tunesië- kan zeker niet ontbreken. Vooral zijn prachtige medina is de moeite waard, die staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De medina ligt in het oude gedeelte van de stad met vele smalle straatjes. Op de Avenue Habib Bourguiba vind je de iconische ‘I love Tunis’ letters, ideaal voor een leuke foto. Op de Bab el Bhar vind je een oude poort die vroeger diende als grens tussen de Franse en Arabische delen van Tunis. Tunis combineert historie en cultuur, zoveel is zeker!

 

  1. Hammamet

Aan het zuiden van het schiereiland Cap Bon ligt het iconische Hammamet. De naam is afkomstig van het Arabische woordt 'Hammam' dat bad betekent. Hammamet Yasmine is een nieuwe hotelzone in het zuiden met prachtige zandstranden. Ook de oude medina van Hammamet is de moeite, je kunt er urenlang winkelen! 

 

  1. Skanes

Skanes heeft een prachtig langgerekt zandstrand en ligt op 7 km van Monastir. Hier vind je heel wat hotels en appartementen. Na het zonnen toch wat zin in actie? Hier onderneem je de leukste watersportactiviteiten!