Las Palmas

De stad Las Palmas de Gran Canaria is de thuisbasis van de Pueblo Canario, een interpretatie van een traditioneel Canarisch dorp. Pueblo Canario ligt aan de zuidkant van het Parque Doramas en is een prachtige plek om met familie te bezoeken. U kan er meer te weten komen over de Spaanse cultuur en genieten van gratis liveoptredens van Canarische volksmuziek. Sommige optredens zijn instrumentaal, terwijl anderen live-zang bevatten. Alle artiesten dragen speciale traditionele kostuums.

 

Playa de Las Canteras

Las Canteras is een ideaal strand voor lange blootsvoets wandelingen, want het gouden zand strekt zich uit over meer dan twee kilometer. Overdag kun je zonnebaden bij de zandsculpturen. Parasols en ligstoelen kan je er huren en aan de zuidkant kan je ook surfen. Kinderen zijn dol op Las Canteras dankzij het heldere, rustige water, de speeltuinen en de sportzones. Het strand is ook voor iedereen toegankelijk en heeft parkeerplaatsen, kleedkamers en douches. Bij zonsondergang vullen de terrassen aan het strand zich en de cafés, bars en restaurants van de promenade zijn levendig tot in de nacht.

 

Roque Nublo

Roque Nublo is een vulkaan van 80 meter hoog. Het is de beroemde bezienswaardigheid van het eiland, beschermd door UNESCO als natuurlijk monument. Het is gelegen in de gemeente Tejeda, op korte afstand van het stadscentrum, het eiland ontstond na het uitbarsten van de vulkaan ongeveer 4,5 miljoen jaar geleden. Roque Nublo is een van de populairste bestemmingen in Gran Canaria voor wandelliefhebbers. Het prachtige uitzicht boven op de berg Tejeda zal iedereen bekoren.

Het gebruikelijke vertrekpunt voor een wandeling in Nublo is het gebied van Degollada de la Goleta.Het is bereikbaar per auto, en wandelaars kunnen er afdalen met een duidelijk bewegwijzerde route.

 

Maspalomas

Maspalomas is het op een na langste strand van Gran Canaria en is vooral beroemd om zijn uitgestrekte duinen die je vaak terugvind op de covers van reisgidsen van de Canarische Eilanden. Duinen zijn echter een fragiel ecosysteem en moeten met zorg worden bezocht. Er zijn drie wandelroutes beschikbaar voor nieuwsgierige bezoekers. Ze hebben voldoende wegwijzers en er is een informatiepunt aan de Playa del Inglés.

 

Jardín Botánico Viera y Clavijo

Jardín Botánico Viera y Clavijo, gelegen in het noordoosten van Gran Canaria, in Tafira Alta, bewijst dat Gran Canaria niet zo verlaten en droog is als het lijkt. De botanische tuin toont de endemische planten van het eiland, naast ook een aantal geïmporteerde planten. De buste van José de Viera y Clavijo, de Spaanse botanicus die een idee had een botanische tuin op de Canarische eilanden te openen, verwelkomt trots alle bezoekers. De tuin heeft ongeveer 500 plantensoorten verzameld, eigen aan de Canarische eilanden en andere Macaronesische eilanden.

 

Puerto Mogan

Puerto Mogan is een kustdorp, gelegen aan de zuidkant van het eiland, de andere kant van Las Palmas de Gran Canaria. Het is een charmant klein dorp dat nooit te luid wordt en het kleine strand is een vredig toevluchtsoord waar u uw batterijen eens kan opladen. Puerto Mogan ademt een chique ambiance dankzij de uniforme witte architectuur, prachtige bloementuinen en kleine bruggen over de grachten. Dit alles maakt een bezoek aan Puerto Mogán een romantische vakantie-ervaring.

 

La Vegueta

Vegueta is een oude 15e-eeuwse stad, vol herinneringen en geheime verhalen over haar maritieme verleden, dat bestaat uit traditionele Spaanse architectuur, geplaveide straten en oude huizen. Vegueta is geen uniform deel van de stad, want het werd gebouwd volgens een reeks stijlen, van laatgotisch tot renaissance. Loop door de Plaza de Santa Ana om de belangrijkste bezienswaardigheid van Vegueta, de kathedraal van Santa Ana, te zien. Het Museum van de Heilige Kunst is ook niet te missen. Er zijn ook belangrijke kunstgalerijen, waaronder het Centro de Cultura Contemporánea San Martín en Casa de Colon, gewijd aan het leven van Christopher Columbus. Na de wandeling gaat u naar een van de traditionele restaurants en proeft u typische tapas van de Canarische eilanden, zoals papas arrugadas, lokale kazen en pata de cerdo.