Antiga:

De stad Antiga maakt met ongeveer 2.100 inwoners deel uit van het gemeentedistrict van Antigua. De stad is geen toeristisch centrum, maar in Antigua zelf kan je genieten van prachtige accommodaties en een geweldige omgeving. Het landschap rond Antigua is erg kleurrijk (in vergelijking met andere plaatsen op Fuerteventura). De roodbruine grond contrasteert mooi met de groene palmbomen. Ook de Iglesia de Nuestra Senora is zeker een bezoekje waard.

 

De Tindaya-berg:

Op de zuidwestelijke kam van de Tindaya-berg is er een pad dat bezoekers de kans geeft om de prachtige kleuren echt te waarderen. Het landschap dat deze heilige berg omcirkelt, is doordrenkt met een gevoel van vrede en mysterie. Er is een klein dorpje aan de voet waar je een aantal winkels en restaurants zal vinden.

Tindaya werd ooit aanzien als een zeer religieuze plaats en de berg werd als heilig beschouwd. Dit is vandaag de dag nog steeds te zien aan de meer dan 100 voetafdrukken gemarkeerd in de gladde rotsen. Er wordt gezegd dat de voetstappen er zijn om kwade geesten af te weren.

 

Dunas de Corralejo Protected Natural Park:

Het natuurpark biedt een prachtig landschap gemengd met de rust die alleen door de duinen en heldere water wordt geboden.

In 1994 werd het natuurpark erkend als beschermd gebied en het is een zeer belangrijke toeristische plek voor Fuerteventura. Een deel van dit beschermd park bevat een breed scala aan vogels, met name op de Isla de Lobos. Dit gebied is beschouwd als het officiële vogel beschermingsgebied.

Vanwege het feit dat het erg dicht bij de haven ligt die Fuerteventura met Lanzarote verbindt bezoeken duizenden toeristen dit elk jaar opnieuw.

Dus mis het niet!

 

Corralejo:

Corralejo is een toeristisch stadje in de gemeente La Oliva, in het noordoosten van het eiland Fuerteventura. Het is zonder enige twijfel een van de meest drukke en beroemde toeristische bestemmingen in Fuerteventura.

Het gebied heeft kilometers fijn zand langsheen kleine baaien aan de kust. Daarnaast is er een natuurreservaat dat verschillende kilometers duinen beslaat.

De wateren rondom Corralejo zijn helder en hebben een intense blauwe tint, maar worden beïnvloed door sterke stromingen. De stranden van de stad zijn iets meer beschut en hebben een strook van vulkanisch gesteente langs de kustlijn.

 

Piscinas Naturales Aguas Verdes:

Fuerteventura is synoniem voor eindeloze stranden met fijn wit zand. De westkust met zijn ruigere zeeën verbergt echter een aantal ongelooflijke schatten voor wie op zoek is naar iets heel anders. Aguas Verdes in Betancuria is zo'n schat en is een perfect voorbeeld van de vele ongerepte natuurlijke poelen op de Canarische Eilanden.

 

 

Esquino:

Playa de Esquinzo is een relatief afgelegen strand op ongeveer zes kilometer ten zuiden van El Cotillo. Het kan alleen via een onverharde weg bereikt worden. De beloning voor de nogal ongemakkelijke reis is een geïsoleerd surf paradijs. Deze wilde, natuurlijke baai ligt tussen de monding van een droge rivierbedding en kliffen van ongeveer 15 meter hoog. Toegang tot het strand is niet eenvoudig; langs de kliffen, over een zanderige heuvel en net voordat je het strand bereikt moet je over een aantal rotsen klimmen. Het beige zandstrand strekt zich uit over ongeveer 300 meter. Er zijn grote zwarte stenen en stukken rots verspreid in de buurt van de kliffen, deze baai is echter alleen geschikt voor ervaren surfers.

 

 

Playa de Tarajalejo:

In de afgelopen jaren heeft de stad een gestage groei van haar infrastructuur doorgemaakt met de bouw van appartementencomplexen en moderne hotels. Als u echter op zoek bent naar authenticiteit, biedt een korte wandeling naar de oude stad, die oorspronkelijk een klein vissersdorpje was, u ruimschoots gelegenheid om te proeven en te getuigen van de streekproducten en ambacht.

Hoewel de stad meer toeristen begint te genereren, die vaak graag surfen, is het er nog steeds rustig. Het is de perfecte locatie om er even helemaal tussenuit te zijn.Tarajalejo heeft wel veel te bieden voor watersportliefhebbers.