Winterplezier in Oostenrijk

De hagelwitte pistes en bergen, afgetekend tegen een knalblauwe lucht, dat is Oostenrijk tijdens de winter. Duizenden ijskristallen glinsteren op de besneeuwde vlakten. Geluidloos glij je door de stille witte wereld. Na het vele skiplezier word je er ook nog culinair verwend!

 

Veelzijdige wintervakantie in Ischgl

Ischgl, de lifestyle metropool van de Alpen is niet voor niets het grootste skigebied van Oostenrijk met haar 238 km pistes. Ze biedt daarnaast ook sneeuwzekerheid van november tot mei. Ischgl is zeer veelzijdig! Van skiën, concerten met wereldsterren bijwonen, shoppen tot culinaire hoogstandjes proeven, het is er allemaal mogelijk. Laat je hier ‘s winters onderdompelen in de uitgelaten vakantiesfeer.

 

Je eigen sporen in de sneeuw

Ramsau is een ideaal gebied om tijdens de winter je eigen sporen in de sneeuw achter te laten. En Ramsau maakt het je makkelijk, met zijn 70 kilometer perfect onderhouden winterwandelwegen. Hoog en heerlijk ver weg van alles wat naar beschaving ruikt, wandel je op sneeuwraketten door krakende sneeuw. Zelf laat je op die manier alvast een mooi spoor in de maagdelijke verse sneeuw na. Je beseft het misschien amper, maar je wandelt hier op stokoude bergpaden.

 

Vliegplezier in een winters jasje

De naam laat weinig aan de verbeelding over: de Flying Fox XXL is een van de langste deadrides die er in de wereld te vinden zijn. Vanaf december 2011 moet je daarvoor in Leogang zijn. Je kent het principe wel: je krijgt een klimgordel aan, je wordt aan een handvat geklikt en dan laat je je langs een stalen kabel naar beneden glijden. Je kunt er snelheden tot 130 kilometer per uur mee halen. Een heerlijk, gewichtloos gevoel, laag over de besneeuwde pistes scherend.

 

Optimaal skiën in Hochzillertal-Kaltenbach

Het skigebied Ski-Optimal Hochzillertal-Kaltenbach heeft zijn naam niet gestolen. Dit is een eldorado voor wie van het betere ski- en snowboardwerk houdt. Stevige afdalingen, straffe diepsneeuwtochten, een hevig snowboardpark en 181 km skipistes. En dat alles in één van de meest sneeuwzekere regio’s uit de hele Alpen. Kun je niet wachten om je ski's aan te klikken? Geen nood, want al om 7u30 begint de skicarrousel op volle toeren te draaien. Kaltenbach heeft niet minder dan 36 hypermoderne skiliften, die tot 2.500 meter hoog gaan.

 

Via Culinaria voor fijnproevers

Wie al vaak in SalzburgerLand op ski's stond, zal het beamen: telkens opnieuw raak je door zijn winterse wereld betoverd. Zo is er nu die wondermooie Via Culinaria die je naar de 18 beste skihutten van de regio leidt. Alsof dat nog niet genoeg zou zijn, bestaan er nog acht andere gelijkaardige touren die fijnproevers uit alle windstreken naar meer dan 200 culinaire pleisterplaatsen in SalzburgerLand lokken. Zoveel verleiding! Gelukkig werd alles mooi in een brochure over de Via Culinaria samengevat.