Voordelig en veelzijdig Tunesië

Ondertussen gaat in Tunesië na de jasmijnrevolutie alles terug zijn gewone gang en ontvangen ze met hun gekende gastvrijheid opnieuw volop toeristen. In dit Noord-Afrikaanse land kun je strand en cultuur perfect afwisselen. En of je nu op je eentje het avontuur opzoekt of met de volledige familie er op uittrekt, Tunesië blijft je verrassen!

Tunesië in geuren en kleuren
Dit gastvrije land van kleuren en contrasten, kruiden en geuren nodigt je uit om haar natuurlijke schoonheid, aloude steden, lustige festivals en warme vriendelijkheid van haar mensen te ontdekken. Het verwelkomen van bezoekers naar haar kusten is al lang een eerzame Tunesische traditie. Een indrukwekkende infrastructuur van hotels, restaurants, internationale luchthavens, toerisme kantoren en informatie centers werden ontwikkeld om aan toeristen hun comfort en plezier toe te voegen.

Rijke cultuur
Gelegen tussen Algerije en Libië is Tunesië een Maghreb land. Het zuiden van Tunesië bestaat uit de Sahara woestijn. Het land heeft een rijke geschiedenis zoals het ontstaan van de stad Carthago, de Afrikaanse Provincie, de Romeinse invasie, enzovoort. Later werd Tunesië bezet door de ‘Vandalen’ tijdens de 5de eeuw, Byzantijnen in de 6de eeuw en de Arabieren in de 8ste eeuw. Geen wonder dat dit land nog zoveel sporen bevat van deze bezettingen.

Geschiedenis beleven in Carthago
Bezoek zeker Carthago, waar de legendarische Hannibal opgroeide, en je de thermische baden van Antoninus vindt, de meest indrukwekkende ruïne van het Romeinse Carthago. De voormalige stad Carthago is één van de meest prestigieuze woonwijken van Tunis, ten noordoosten van het centrum. Van de eens zo machtige stad rest tegenwoordig enkel de nog best impressionante ruïnes.

Zoutmeren en fata morgana’s
In Chott El Jerid, een zoutmeer van 250 op 60 km, zul je je ogen niet geloven! De Chott's, die het land vanaf de Algerijnse grens tot aan de Golf van Gabès in twee opdelen, zijn weidse oppervlakten in de vorm van gedeeltelijk opgedroogde zoutmeren. De zoutkorst kleurt van zilver naar roze tot violet en met een beetje geluk zie je een fata morgana! In de omgeving van de Chotts ontdekken we de Oases, de rustige tuinen van de woestijn. Hier wordt geleefd van talrijke waterbronnen in de schaduw van anderhalf miljoen palmbomen.

Strand en cultuur
In dit land van familiariteit en het exotische kun je de zonsopgang zien over de Sahara, genieten van een culinaire maaltijd aan een kust en een avond eindigen met een middernacht duik in het zwembad van een comfortabel hotel. Of je nu kiest voor een lange wandeling over fonkelende stranden, wind surfen in de koele mediterrane briesjes, oude sites en legendarische steden ontdekken, een golfspel of gewoon een simpel luie dag ontspannend op de warme gouden stranden, Tunesië heeft het allemaal!