Sneeuwpret verzekerd in de Franse Alpen

De Franse Alpen zijn het meest westelijke deel van de Alpen en tevens het hoogste gedeelte van de Alpen met natuurlijk de Mont Blanc. Ze vormen een ideale bestemming voor jouw wintervakantie met twee, met je gezin of met vrienden! De streek is een paradijs voor skiërs en langlaufers!

Het sneeuwzekere Val Thorens

Val Thorens, het hoogste punt van de Trois Vallées, opende vorige maand reeds haar pistes. Deze sneeuwzekere winterbestemming is niet alleen zeer populair onder studenten. Het is ook een goede plek voor gezinnen met kinderen en ook de meer sportieve skiliefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen. Voor beginners is het een bijzondere ervaring om op deze plek te leren skiën. Vanuit de veilig omheinde oefenpiste in het dorp geniet je van een geweldig uitzicht op indrukwekkend hoge toppen. 

Tignes als uniek skidorp

Gelegen op 2100 m is Tignes ook een sneeuwzeker skistation. Haar mythische piste Double M werd onlangs geopend. Dit is een legendarische skipiste van meer dan 3 km lang, die het centrum van het skistation op 2100 m (Tignes Val Claret) verbindt met de pistes van de gletsjer La Grande Motte op meer dan 3450 m hoogte. Met bergen rondom kun je in Tignes met de zon mee skiën, zodat je de hele dag van optimale sneeuw kunt genieten. 

Skiën in familiedorp Châtel

Châtel is een authentiek dorp, gelegen tegen de Zwitserse grens. Met haar uitgebreide ski-, langlauf en wandelmogelijkheden heeft Châtel veel te bieden. Bovendien is het een echt familiedorp en daardoor perfect voor gezinnen. Je ontdekt het dorp in het gebied van Portes du Soleil, waar de skiërs maar liefst van 650 km aaneengesloten skipistes kunnen genieten. De plek staat ook bekend voor zijn lekkere streekproducten zoals kazen en wijnen uit de regio. 

Overvloedige sneeuw in de Zuidelijke Alpen

Orcières Merlette ligt in het hart van de Hautes-Alpes (Frankrijk) en is een bevoorrechte bestemming voor iedereen die droomt van een echte sneeuwvakantie onder de zon van de zuidelijke Alpen. Dankzij de interessante ligging van het skigebied (op hoogtes van 1850 tot 2725 m), kun je skiën op 100 km pistes, die overvloedig besneeuwd zijn. Zij bevinden zich in een ongerepte natuur, aan de poort van het grootste natuurpark van Frankrijk, namelijk het nationaal natuurpark van Les Écrins. 

Warm onthaal in het zonnige La Rosière

Skistation La Rosière ligt in het hart van de Haute-Tarentaise, op een hoogte van 1850 meter, en mag uitpakken met 160 km aan pistes. Vanwege de volledig zuidelijke ligging geniet het vakantieoord van een uitzonderlijk aantal uren in de zon en een schitterend panorama. Hout en natuursteen kenmerken het architecturale landschap van dit typische skistation uit de Savoie. Het is duidelijk dat het gebouwd werd door ambachtslui die gehecht zijn aan hun streek en die de oude tradities respecteren. Hier wacht je een warm onthaal! 

Link: Zoek hier jouw wintervakantie