Tapas

Ontdek 10 van de beste restaurants in Tenerife

Tenerife is een heerlijke vakantiebestemming die naast veel zon en een prachtige natuur ook beschikt over een uitstekende keuken. Het eiland is relatief klein, maar groots op culinair vlak. Je vindt er tal van uitstekende restaurants die de lekkerste gerechten serveren. Wij geven je alvast 10 tips in willekeurige volgorde voor je volgende restaurantbezoek in Tenerife.

 

1. Piccolo - Los Cristianos

Ben je liefhebber van de Italiaanse keuken? Dan mag je piccolo op je lijstje zetten voor je volgende bezoek aan Tenerife. Op het menu staan authentieke gerechten die uitblinken in smaak en kwaliteit. Vaste waarde zijn klassiekers zoals focaccia, calzone en verse pasta. Iedere dag bieden ze ook enkele suggesties aan. Piccolo beschikt over een groot terras met uitzicht op zee, waar je ‘s avonds getrakteerd wordt op een schitterende zonsondergang.

 

2. El Taller de Seve Diaz - Puerto de la Cruz

In dit in 2015-opgerichte restaurant ervaar je het beste van de Canarische Eilanden. Er wordt steeds gewerkt met verse en seizoensgebonden producten, waardoor het menu iedere keer opnieuw verrast. Het restaurant is enkel ‘s avonds geopend, wat het de perfecte plek maakt voor een verfijnd diner. Reserveren is aangeraden, gezien er slecht plaats is voor een dertigtal personen per shift. De prijzen liggen iets hoger dan gemiddeld op het eiland, maar alsnog is het ontzettend weinig voor het lekkers dat je hier voorgeschoteld krijgt.

 

3. El Calderito de la Abuela - Santa Ursula

Vrij vertaald heet dit restaurant ‘grootmoeders kleine ketel’, en daarmee weet je precies aan welke soort keuken je je mag verwachten. De broers Torres zijn de vierde generatie die het restaurant runnen en serveren traditionele smaken en gerechten. Dat doen ze evenwel in hun eigen verfijnde stijl. De recepten en bordschikking kregen doorheen de jaren een upgrade, waardoor traditie en innovatie hand in hand gaan. Ze werken uitsluitend met lokale producten en telen groenten en kruiden in hun eigen biologische tuin. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de groene La Orotava-vallei, met als kers op de taart de aanwezigheid van de vulkaan El-Teide.

 

4. Restaurante Bodegón Casa Tomás - Tegueste

Een traditioneel Canarisch restaurant waar je van lokale delicatessen proeft zonder te veel poespas. De borden zijn eenvoudig maar goed gevuld, de smaken zijn puur en rijk. Op het menu vind je veel vleesgerechten, met als uitblinker de ribben met aardappelen en maïs. Het interieur is net zoals de presentatie van het eten sober; een typische plaats waar locals maar al te graag vertoeven omdat ze simpelweg weten dat het ze hier waar voor hun geld krijgen. Wil je een authentiek Canarisch diner beleven? Dan is dit de plek waar je naartoe moet. 

 

5. Tierras del Sur - Granadilla

In dit gezellige restaurant proef je van de lekkerste Spaanse tapas. Laat je vooral niet afschrikken door de nogal saaie buitenkant van het gebouw, binnen kom je terecht in een kleurrijk interieur. Het restaurant is relatief klein, waardoor je best op voorhand een plaatsje reserveert. Laat je verleiden door het grote aanbod aan tapas en proef het beste van de Spaanse keuken. Het is leuk om meerdere gerechten te bestellen en te delen met je tafelgenoten. Zo haal je het meeste uit je restaurantervaring en hoef je niet te kiezen tussen al het lekkers.

 

6. Restaurante Muelle Viejo - Alcala

Liefhebbers van vis en zeevruchten zitten goed bij Restaurante Muelle Viejo. Het interieur is aangekleed met witte en blauwe tinten en verraadt wat je op je bord mag verwachten. Op het menu staan bijna uitsluitend gerechten met vis, waaronder gegrilde octopus, carpaccio van kreeft, viskroketjes, oesters en paella met vis en zeevruchten. Indien gewenst kan je bij ieder gerecht ook aangepaste wijnen verkrijgen. Volgens velen een van de beste visrestaurants in de regio.

 

7. El Jardin de la Abuela - Playa de la Américas

Looks bedriegen soms, en daar is dit restaurant het bewijs van. Het interieur is niet het mooiste dat je op Tenerife zal zien, maar het eten maakt dit ruimschoots goed. El Jardin de la Abuela ligt vlak aan het strand en serveert een ruim aanbod aan Spaanse tapas. Bestel verschillende kleine gerechten of een grote pan paella en beleef een heuse smaakexplosie op je bord. Uiteraard mag ook een glas (of karaf, zo je wil) tijdens je bezoek niet ontbreken. Genieten!

 

8. Tasca Restaurante Los Pinos - Garachico

Smaak en authenticiteit zijn de sleutelwoorden van dit lokale restaurant. Het interieur is lekker ouderwets, het eten is heerlijk en supervers. Het is de ideale plek voor wie de authentieke Spaanse keuken wil proeven. Er is een ruime keuze aan zowel vlees- als visgerechten, samengesteld uit lokale ingrediënten. Je kunt zowel binnen plaatsnemen als op het terras voor de deur. Het is soms even wachten op een vrije tafel, maar een beetje geduld loont hier zeker de moeite.

 

9. Ricos - Los Cristianos 

Een gezellig restaurantje aan het water waar vis een hoofdrol speelt op het menu. Dat is Ricos in een notendop. Ze worden geroemd om hun fantastische keuken en dito bediening, en zitten dan ook meestal volledig vol. Op tijd komen of op voorhand een tafel reserveren is daarom aangeraden. Het eten is verfijnd, zit barstensvol smaak en wordt met liefde bereid door een enthousiast keukenteam. Indien gewenst kan je kiezen voor een aangepaste wijnselectie, om zo de ervaring helemaal ‘af’ te maken.

 

10. Sal Fina - Los Cristianos

Bij Sal Fina staan eenvoud en pure smaken centraal. De chefs koken met passie, wat resulteert in heerlijke gerechten om duimen en vingers bij af te likken. Op het menu staan onder meer verse pasta’s, sappige burgers, verschillende tapas en rijkelijk belegde aperitief planken. De prijzen zijn bovendien heel schappelijk. Een aanrader wanneer je in Tenerife verblijft.

 

Bekijk ons aanbod aan hotels in Tenerife, en wie weet schuif jij binnenkort je voeten onder tafel bij een van deze voortreffelijke restaurants.

 
Tags: 
Tenerife, Spanje, eten en drinken, restaurants Tenerife