fietsen op Lanzarote

Dit is de mooiste fietsroute op Lanzarote

Wie naar de Canarische Eilanden gaat om enkel te gaan zonnen en te luieren, mist een van de mooiste landschappen om van te genieten. Zowel Tenerife en Gran Canaria, maar zeker de eilanden Fuerteventura, Lanzarote en La Palma hebben een schitterende natuur die je kan gaan ontdekken, te voet of met de fiets. 

Dit is een van de mooiste fietstochten die je kan maken op Lanzarote:

Begin: Arrieta (in het noordoosten van Lanzarote)

Einde: de ongerepte stranden van Caleta de Famara (aan de westkant van het eiland)

Lengte: 102 km

Deze fietstocht neemt je eerst mee, langs de voet van de Corona vulkaan, naar het vissersdorpje van Órzola (noorden van het eiland), om vervolgens de stranden achter je te laten en het binnenland in te trekken. Daar ben je op zoek naar adembenemend landschappen zoals Malpaís de La Corona, op weg naar Haria. Dit is tevens het moeilijkste gedeelte van de fietstocht met enkele heuveltjes die je over moet fietsen. 

Eenmaal Haria achtergelaten, verandert het landschap naar de typische zwarte lavastenen en het zwarte zand, kom je de wijngaarden tegen, waar de druiven groeien waarvan de beroemde lokale wijn wordt gemaakt. Dit is in La Geria, waarna je op weg gaat naar de kleine dorpjes van Uga en Yaiza.

Na deze pittoreske dorpjes, trek je noordoost waarts, richting het nationale park Timanfaya (Montañas del Fuego), waar je het gekende maanlandschap kan vinden, het resultaat van een vulkaanuitbarsting in 1730. Hier fiets je tussen de kraters en de lava velden, een van de hoogtepunten van de fietstrip.

Van hier ga je naar La Santa, deze keer aan de westkust van Lanzarote. Het laatste traject brengt je dan naar de prachtige, ongerepte kust van Caleta de Famara.

In 't kort:

Arrieta > Orzola > Haria > Teguise > La Geria > Uga > Yaiza > Park van Timanfaya > La Santa > Caleta de Famara

 

Dit is misschien wel de mooiste manier om Lanzarote te ontdekken. Let er wel op dat je met een MTB fiets, dat is een pak comfortabeler.

 

Tags: 
fietsen op Lanzarote