Bruisend weekendje weg in Londen

Van over de hele wereld komen mensen naar de Britse hoofdstad afgezakt om er zich tegoed te doen aan de vele troeven van deze veelzijdige metropool! Een citytrip in Londen is een absolute aanrader voor wie houdt van bruisende weekendjes weg. We sommen een aantal must-sees voor je op!

Op ontdekking in het British Museum

In de Great Russell street hou je best halt aan het British Museum. Dit nationale museum van het Verenigd Koninkrijk herbergt een verzameling die meer dan een miljoen jaar geschiedenis van de mensheid overbrugt en gezien wordt als één van de mooiste ter wereld. Om alles te zien heb je meer dan één dag nodig. Je zwerft langs opgravingen, artefacten, schatten, enzovoort afkomstig uit de hele wereld: Griekenland, Egypte, kunstschatten uit Azië en historische Britse documenten. En bovendien is de toegang gratis!

De beroemdheden in Madame Tussaud’s 

Madame Tussaud’s Londen was het allereerste wassenbeeldenmuseum ter wereld. De toegang is zeker niet goedkoop, maar wat zou je weekendje Londen zijn zonder een bezoek aan al deze in was vereeuwigde beroemdheden en andere grootheden. Je kunt mensen thuis vertellen dat je Kylie Minogue hebt ontmoet of de hand geschud hebt van James Brown.

Tower Bridge 

Loop tijdens je weekendje Londen zeker en vast eens over de Tower Bridge, het symbool van Londen. In de torens ontdek je alles over de werking van de brug en de historische stoommachines. Deze bekende brug over de Theems werd voltooid in 1894. Hij dankt zijn naam aan de twee 65 meter hoge torens die het aanzicht van de brug bepalen en het naastgelegen gebouwencomplex de Tower of London. Vanuit de torens heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

Westminster Abbey 

Westminster Abbey is een functionerende kerk met een dagelijkse cyclus van gebeden en diensten. Maar het is veel meer dan dat! Het is het heiligdom van een natie, het symbool van alles waar Engeland ooit voor heeft ingestaan, de plaats waar de meeste heersers werden gekroond en de plaats waar de meeste liggen begraven. Verder is het ook in deze kerk dat de koninklijke bruiloften plaatsvinden.

Het oog van Londen

In een half uur heel London bekijken en bij helder weer eventueel ook nog 13 voetbalstadions, 36 bruggen, 3 luchthavens en 7 graafschappen? Het is allemaal mogelijk door simpelweg in de London Eye te stappen, het grootste reuzenrad ter wereld. Een ritje in één van de gesloten capsules duurt 30 minuten. Het rad draait zo langzaam dat het voor in- en uitstappers niet stilgezet hoeft te worden.